3Suisses stopt onlineverkoop, 80 jobs op de tocht in Franrijk

De groep 3SI, het voormalige 3Suisses international, stopt met onlineverkoop en gaat zich voortaan nog meer concentreren op de dienstverlening aan e-commercebedrijven. Er wordt een herstructurering doorgevoerd, die in Frankrijk 80 jobs gaat kosten.

Een tijd geleden besliste 3Suisses de dikke catalogus niet meer uit te geven ten voordele van het internet, maar dat blijkt nu niet te volstaan. "De groep 3SI heeft beslist de e-commerceactiviteiten in Frankrijk, België, Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië in de verkoop te zetten", zo luidt het in een persbericht van het Franse bedrijf, dat sinds 2014 deel uitmaakt van het Duitse postorderbedrijf Otto.

Onder meer het Belgische Unigro, een filiaal van 3SI dat artikelen voor huisinrichting aanbiedt, zal te koop aangeboden worden.

"We moeten deze tussenstap maken, met name de oprichting van een nieuwe structuur met een veertigtal medewerkers waaraan ook 3Suisses Belgium met zijn 23 medewerkers wordt toegevoegd, om verkocht te worden", zo legt een woordvoerder uit. "Tachtig jobs zullen verdwijnen".