Ga naar de mobiele website
^ Top

19 en sinds vandaag de jongste miljardair ter wereld: maak kennis met Noorse amazone Alexandra

The newest star, Hesselhøj Donkey Boy✨ stallion born in 2012
Amper 19 is ze, maar nu al prijkt haar naam tussen de machtigste miljardairs. Met 1,2 miljard dollar behaalde Alexandra Andresen de 1.475ste plek in de Forbes-ranking van rijkste mensen ter wereld. Daarmee doet ze één plaats beter dan... Marc Coucke.

Het is voor het eerst dat de Noorse paardrijdster -samen met haar zus Katharina (20)- de felbegeerde lijst haalt. De overvloedige weelde heeft ze te danken aan vader Johan, die negen jaar geleden 80 procent van zijn bedrijfsaandelen overdroeg aan zijn dochters. Haar familie is schatrijk geworden via de tabaksindustrie, haar over-over-overgrootvader heeft de grootste sigarettenproducent van Noorwegen zelfs nog eigenhandig opgericht.

Bella following me on a hack

Alexandra mag dan wel zwemmen in het geld, haar echte passie ligt bij de paardensport. Met Belamour heeft ze al verschillende prijzen gewonnen op het EK dressuur voor juniores. De jonge meid woont nu in Duitsland, maar met MMA-vechter Joachim Tollefsen wist ze toch een Noorse vriend aan de haak te slaan.

#summer #flowers #sun #sunglasses #rayban #clubmaster #girl #me #norway #trees #sky #bracelet #curls #hair

In een eerder interview maakte Alexandra duidelijk dat geld alleen niet volstaat om te slagen in het leven. "Ik voel een grote verantwoordelijkheid", klinkt het. "Eigenlijk verdien ik dit allemaal niet, maar ik wil Ferd wel verder uitbreiden en zelfs beter maken. Doordat mijn familie over heel wat financiële middelen beschikt, heb ik veel kansen in de schoot geworpen gekregen. Alleen al om te kunnen paardrijden, zijn er heel wat centjes nodig. Maar dat alleen volstaat niet om succes te hebben."

Wouldn't mind beeing back in Greece right now☔️❄️ #wisheverydaywassummer

Naast Alexandra en Katharina mag ook Gustav Magnar Witzoe (22) zich miljardair noemen. En jawel, ook hij is een Noor. "Heel opvallend dat de drie jongste miljardairs allemaal uit Noorwegen komen", aldus Forbes-medewerker Kerry Dolan. "Ze hebben hun fortuin uiteraard wel geërfd. In de Scandinavische cultuur is het een traditie om het familiefortuin al op jonge leeftijd door te spelen."

Instagram photo by Alexandra * Oct 5, 2014 at 11:47am UTC

Microsoft-oprichter Bill Gates voert de lijst aan met een vermogen van 75 miljard dollar (69 miljard euro). Op twee staat de Spaanse Zara-eigenaar Amancio Ortega, goed voor 67 miljard dollar (62 miljard euro). Albert Frère is de rijkste Belg, met een geschat vermogen van 4,5 miljard euro.

Shallow waters are noisy; deep waters are silent...


Meld een bug