"We moeten meer werken door brexit": parlementsleden vragen hogere vergoedingen

ANP
De Britse autoriteit die de uitgaven van het parlement controleert, heeft vragen gekregen om de vergoeding voor parlementsleden te verhogen omwille van de brexit. Door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie is de werklast immers toegenomen waardoor een aantal parlementsleden een hogere vergoeding aan hun medewerkers wil uitkeren, luidt de redenering.

Volgens de huidige regels krijgt elk parlementslid jaarlijks 150.900 pond (168.700 euro) om zijn medewerkers te vergoeden. Voor verkozenen uit Groot-Londen loopt dat bedrag op tot 161.550 pond (180.600 euro). Elke parlementariër kan een aanvraag indienen om die vergoeding op te trekken. In de periode 2016/2017 heeft een honderdtal dat gedaan.

"Het is van essentieel belang dat het Ipsa het gebruik van zijn middelen optimaliseert, want we worden gefinancierd met geld van de belastingbetaler", reageert voorzitter Kevin Barron in The Daily Telegraph. "De vragen om bijkomende financiering moeten worden bekeken in functie van hun verdienste en zullen enkel worden toegestaan indien daar echt nood aan is."

Risico op misbruik
Alistair Graham, de gewezen voorzitter van een Comité dat over ethische regels waakt, waarschuwde het Ipsa echter voorzichtig te reageren. Hij sluit niet uit dat er sprake kan zijn van misbruik. "De Brexit lijkt een handig argument om de dotaties te verhogen. Het zou fout zijn het budget automatisch te verhogen indien er een risico bestaat dat het geld dient om de gezinsinkomsten op te krikken."

Volgens een telling van het Franse persagentschap AFP hadden op 13 augustus 111 van de 650 parlementsleden een familielid in dienst.
80 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Wilfried Vanden Berg

  Werken? Ze moeten harder werken? Schandalige graaiers en profiteurs. Ze gaan naar dat graaiers nest omdat ze schandalig veel poen krijgen om omdat ze daar niet moeten werken. En zal ze stoppen met lui te zijn, krijgen ze nog eens een extra lange termijn veel geld ,om niet te mogen werken(wat ze werken willen noemen). Kijk maar naar Don DeGucht.

 • Frank Deneve

  ocharme die mensen, ze werken zo hard en worden per jaar slecht een veelvoud betaald waarvoor de gewone burger minstens één mensenleven moet werken. Een geluk dat ze nog buitensporige vergoedingen trekken voor het niet te controleren aantal mandaten dat zij daarbovenop nog vervullen.

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Zijn die niet beschaamd ? Wat een bende graaiers.

 • Stefanie van Dijk

  Patrick Kelchtermans 'bestelen ze ons nog niet genoeg, de Europarlementariërs?' wat heeft dat hier mee te maken? Het gaat hier over Engelse brexit parlementsleden, dat gaan ze toch wel zelf betalen zeker! Nog een hapje extra voor de Engelse burgers Nicolas Lauwers 'Moeten parlementsleden werken??' staat er toch niet, ze willen extra geld om medewerkers te vergoeden, die werken, over hen zelf is niks gezegd

 • guy perain

  Die zijn ook niet vlug beschaamd!! Ze pikken nog niet genoeg!!