“Vertrokken Boeing-baas krijgt miljoenen mee”

Dennis Muilenburg.
AFP Dennis Muilenburg.
De vertrokken Boeing-topman Dennis Muilenburg krijgt een gouden handdruk van miljoenen dollars mee. Dat melden Amerikaanse media op basis van documenten die Boeing de afgelopen jaren indiende bij de toezichthouders.

In de bijna 4,5 jaar die Muilenburg aan het roer stond, verdiende hij al tientallen miljoenen dollars. Het merendeel incasseerde hij in de vorm van aandelenopties en bonussen. Daar kan nu nog eens 26,5 miljoen dollar (23,9 miljoen euro) bijkomen. 

Muilenburg krijgt ook nog een aanvullend pensioen ter waarde van ruim 13 miljoen dollar (11,7 miljoen euro) mee en heeft aandelen die ook nog eens zoveel waard zijn. Afhankelijk van de beurskoers in de komende jaren kan de waarde daarvan nog stijgen.

Overigens had Boeing zich flink wat geld kunnen besparen. Door Muilenburg zelf te laten opstappen, houdt hij recht op de volledige gouden handdruk. Was hij ontslagen, dan had de vliegtuigbouwer een deel van dat geld zelf kunnen houden.

Opvallend: Muilenburg heeft ook nog recht op een bedrag van 7.485 euro. Dat is bedoeld ter voorbereiding van zijn belastingaangifte in het jaar na zijn vertrek bij Boeing.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jozef Van Schuerbeeck

  Als iemand aanklaagt dat een CEO meestal veel te veel geld verdient dan is met daar direct met een ganse reeks excuses. Die mensen verdienen zoveel omdat ze dag en nacht werken en een grote verantwoordelijkheid hebben. Zij kunnen ook ontslagen worden als ze hun doelstellingen niet halen. Als ze een paar jaar dik hun zakken gevuld hebben en dan ontslagen worden krijgen ze een container geld mee en kunnen ze later nog van een dik pensioen genieten ook. Schande.

 • Julien van Ghent

  Systeem van verloning en vertrekpremies is een zuivere kopie van het belgisch politiek bestel. Wij lopen sinds jaren als voorbeeld op kop.

 • Nicolas Eisbär

  Toran Korshnah, fouten van ingenieurs? Ik denk dat de ingenieurs goed hebben aangegeven wat de risico's waren, maar de commerciële dienst en de directeurs hebben waarschijnlijk wel de kosten willen drukken door een noodzakelijke beveiliging enkel als extra optie te verkopen, met alle gevolgen van dien. Ik weet genoeg hoe het werkt door het zelf meegemaakt te hebben als "ingenieur" in zulke grote bedrijven.

 • Toran Korshnah

  Hij kan niets doen aan de fouten van de ingenieurs, maar is wel de eindverantwoordelijke. Hopelijk krijgen ze de fouten toch nog onder controle, anders...Moet wel zeggen, als wij ontslagen worden dan is de result heel wat minder rooskleurig. Het is daar dat er wat scheelt en dat de maatschappij veel te traag reageert.

 • Bennie Huysmans

  Wacht maar. Ooit gaan deze heren de rekening gepresenteerd krijgen voor hun ongebreidelde hebzucht. Sommige beseffen het al langer maar er zijn er nog teveel die het niet door hebben. Dit kan niet blijven duren en zal ook niet blijven duren. Er moet en zal altijd verschil zijn maar het is al te lang in de overtreffende trap bezig!!