"Verhuis Brussels Airport is totaal onrealistisch", vinden andere bewonersgroepen

BELGA
De bewonersgroepen Sterrebeek 2000, Decibel 25L uit Kortenberg en Zone-S uit Steenokkerzeel distantiëren zich van "de totaal onrealistische eisen" die 12 actiegroepen vorige vrijdag poneerden tegen lawaaioverlast afkomstig van Brussels Airport. De groepen vroegen onder meer een objectieve en onafhankelijke studie om de mogelijkheid te bestuderen om de luchthaven te verplaatsen naar een minder dichtbevolkte locatie.

De drie groepen stellen nu dat er nog heel wat inspanningen kunnen gebeuren om de geluidsoverlast te verminderen zonder dat de aanwezigheid van de luchthaven zelf in vraag moet worden gesteld. Ze verwijzen daarbij naar het "Minder Hinder"-plan dat ze in het verleden lanceerden en dat eisen bevat met betrekking tot het gespreid baangebruik, beperking nachtvluchten, versnelde invoering geluidsarme vliegtuigen, begrenzing vluchtgebonden activiteiten tot het actuele terrein. Eisen tot delokalisatie zijn zodanig onrealistisch dat dit elke vorm van overleg of consensus met overheden of Brussels Airport hypothekeert.

Ook op internet zijn ondertussen enkele steunpetities gelanceerd voor Brussels Airport. De petitie op petities24.com "Brussels Airport moet blijven, nachtlimieten ook" werd inmiddels al 846 keer ondertekend.