"Trump zet door met heffingen tegen China"

Photo News
De Amerikaanse president Donald Trump zet door met zijn plannen om importheffingen in te voeren op 200 miljard dollar aan goederen uit China. Volgens ingewijden tegen persbureau Bloomberg heeft hij zijn medewerkers opgedragen om de heffingen uit te voeren.

Het was al eerder bekend dat Trump van plan was met de heffingen te komen, maar nu zou hij dus daadwerkelijk groen licht hebben gegeven. Er worden momenteel nog wel pogingen gedaan om de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China weer op gang te brengen. Washington heeft inmiddels al tarieven op 50 miljard dollar aan Chinese producten ingevoerd.

Overigens dreigde Trump vorige week om met invoerheffingen op nog eens 267 miljard dollar aan goederen van Chinese makelij te komen, bovenop de tarieven op 200 miljard dollar aan goederen. Peking heeft laten weten met vergeldingsacties te zullen komen voor de Amerikaanse stappen.

Trump zou gisteren topoverleg hebben gehad met zijn belangrijkste handelsadviseurs over China. Bij dat overleg waren onder andere minister Wilbur Ross van Handel, minister van Financiën Steven Mnuchin en handelsgezant Robert Lighthizer, aldus de bronnen. Mnuchin heeft deze week nog Chinese topfunctionarissen uitgenodigd voor gesprekken en hervatting van het handelsoverleg.

Gehele export van China

Als alle heffingen waarmee Trump dreigt, daadwerkelijk uitgevoerd worden, zou dat vrijwel de gehele export van China naar de VS betreffen. Trump heeft op Twitter opgeschept dat hij aan de winnende hand is in het handelsconflict met China en geen druk voelt om tot een overeenkomst te komen tussen beide economische grootmachten.

Trump ergert zich aan het grote Chinese handelsoverschot met de VS. Ook beschuldigt hij China ervan Amerikaans intellectueel eigendom te misbruiken voor eigen gewin.
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • roger geens

  China ligt vandaag letterlijk en figuurlijk in het oog van de storm ,Hong-Kong is het eerste slachtoffer via Guandong en alle boekhandels die boeken verkopen die de Chinese overheid verbiedt zijn op enkele jaren gesloten .Deze week konden we zien dat 1 miljoen mensen worden "heropgevoed " terwijl ze in Tibet de bevolking verhuizen naar elders en ze vervangen door Chinezen .Xi Jinping verdient niet het minste medelijden .Het is gewoon een bloeddorstige dictator .

 • Willy Slachmuylders

  Arme Trump ! Je gaat uw gat verbranden en op de ..............zitten !!!!!!

 • FRANK ANCKAERT

  wat gaat die man nogal uitspoken ???!!!

 • Victor Munster

  Als er een handelsoverschot is, wint diegene die het meest kan heffen. Aan de andere zijde, de Chinezen hebben veel US staatsobligaties in hun bezit en financieren dus indirect het US begrotingstekort. Wat gaat er gebeuren als ze die papieren in een grote beweging op de beurzen gooien? De US gaat Argentinië achterna en weigert om nog langer schulden terug te betalen?

 • Antonio Rinaldi

  Zal wel een procentje meepikken.