“Tesla haalt eigen productiedoel niet voor Model 3-wagens”

Elon Musk
REUTERS Elon Musk
Tesla haalt zijn eigen doel voor de productie van duizend auto's van het type Model 3 per dag niet. Dat meldt Business Insider op basis van interne documenten van de maker van elektrische auto's.

Tesla-topman Elon Musk schreef op 22 mei in een e-mail aan medewerkers dat in de rest van het tweede kwartaal structureel duizend Model 3-wagens per dag moesten worden gemaakt om een nieuw productierecord te vestigen. Uit documenten van Tesla zou blijken dat in de weken erna dat doel bijna op geen enkele dag is gehaald. De gemiddelde productie kwam uit op zevenhonderd auto's.

Het productierecord bij Tesla werd gevestigd in het vierde kwartaal van 2018. Toen werden 90.700 auto's gemaakt. Musk staat er overigens om bekend zeer ambitieuze doelen te stellen. Die worden lang niet altijd gehaald.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Van deVyver

  Inderdaad Geert, Met mijn Tesla al 3 x naar Marseille geweest +/- 12 u stops inbegrepen. Rondrijd Slovenië vorig jaar en deze zomer naar Polen.. En ga 1 x per maand naar de Ardennen zonder probleem. Als ik na een rit van +\- 400 km mijn benen eens wil strekken, even supersnel laden aan de supercharger en moet mij nog haasten om mijn koffie uit te drinken wat de auto is zo opgeladen. ik hoor hier veel verhalen uit onwetenheid en mensen laten zich soms te veel voeden door het internet.

 • Chris Van deVyver

  Hendrik, bluetooth werkt super in Tesla.. is niet omdat hij die oortjes ingeeft dat die niet bluetooth zou werken e! Mss gewoon andere reden.. En mijn tesla heeft wel heel wat meer bereik dan die kia of Hyundai hoor. 610 km officieel bereik en dikke 500 km in de realiteit.. en geraak hier heel wel wat verder mee dankzij het prachtige supercharging netwerk van Tesla.

 • Chris Van deVyver

  Inderdaad Armand, ik heb sinds 5 jaar een model S en nog geen seconde spijt van gehad zoals zo vele

 • Armand Vervaeck

  Rij eens mee met mijn Model 3 en je belandt in een andere wereld, diegene die velen hier de grond in boren omdat ze echt niet weten waarover ze spreken. Tesla is net zoals zijn andere bedrijven een hit (Paypal, SpaceX en in de toekomst The Boring Company). Waarom? Door Elon Musk zijn perfectionisme + zijn Master Plan dat hij 11 jaar geleden geschreven heeft werd nu al uitgevoerd. Hij moet dringend een nieuw schrijven. Ik denk dat hijosnel met elektrische vliegtuigen zal beginnen.

 • Matt Casters

  De media aanvallen blijven maar komen omdat er nog steeds voor méér dan 9 miljard gewed is op een dalende Tesla koers terwijl er feitelijk alleen maar goed nieuws is en de koers langzaam stijgt. Musk zei in 2014 dat Tesla in 2020 een half miljoen auto's per jaar zouden bouwen. Ze gaan er over zitten.