"Siemens maakt morgen nog niets bekend over herstructurering"

REUTERS
De directie van Siemens in Huizingen zal tijdens de ondernemingsraad morgen nog niets bekend maken over de consequenties voor ons land van het herstructureringsplan dat het Duitse moederbedrijf afgelopen vrijdag bekendmaakte en waarbij op termijn wereldwijd 7.800 banen zullen worden geschrapt. Dat is vernomen bij de vakbonden.

"Toen het nieuws over de herstructurering vrijdag bekend raakte groeide er in Huizingen onder de werknemers in die mate onrust dat de directie zich 's avonds genoodzaakt zag te communiceren dat er tijdens de ondernemingsraad morgen geen ontslagen zouden worden aangekondigd. Wellicht is dat het gevolg van het feit dat men momenteel nog geen zicht heeft op de impact in Huizingen", aldus vakbondssecretaris Bart Deceukelier (ACV).

Stephanie Legay, woordvoerster van Siemens in ons land, bevestigt een en ander. "Vandaag kennen we de eventuele impact van de herstructurering op Huizingen nog niet. Het gaat morgen trouwens om een gewone ondernemingsraad die al een tijd gepland was. Ik heb geen idee wanneer we met meer nieuws naar buiten kunnen komen", aldus Legay. Uit het persbericht dat Siemens verspreidde kon worden afgeleid dat de herstructurering vooral managerfuncties zal treffen. Bij Siemens in Huizingen werken 1400 tot 1500 mensen.