“Moederbedrijf Galeria Inno wil bijna helft filialen sluiten”

BELGA
De Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof, het moederbedrijf van de Belgische Galeria Inno's, wil tot 80 van de ruim 170 filialen sluiten. Duizenden banen zijn bedreigd. Het is niet meteen duidelijk of de sluitingen ook de Belgische winkels kunnen treffen. 

Een en ander blijkt uit een eerste saneringsnota die vrijdag door de directie van Galeria Karstadt Kaufhof werd voorgesteld en waar het Duitse persagentschap dpa informatie over kreeg.

Begin april al meldde Galeria Karstadt Kaufhof dat het bescherming zocht tegen zijn schuldeisers. De coronacrisis, waardoor de winkels moesten sluiten, hakte zwaar in op de keten. Meer dan een half miljard euro omzet ging verloren.


Het aantal winkelsluitingen kan nog dalen, als verhuurders en andere betrokkenen toegevingen zouden doen, aldus dpa. De onderneming zelf zei niet te willen reageren op geruchten.

Het is niet meteen duidelijk of de sluitingen ook de Belgische winkels van Galeria Inno zullen treffen. Het gespecialiseerde vakblad RetailDetail schreef enkele dagen geleden wel dat ze buiten schot zouden blijven.

Lees ook: Eerste ‘coronawinkelweek’: klanten shoppen snel en efficiënt én geven meer uit (+)

Bekijk ook:

1,5 meter aftand niet langer verplicht voor openbaar vervoer

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Etienne De Pauw

  Het moest zo nog aan de Duitsers verkocht worden, wel zie wat er van komt.

 • Maria de swert

  Het was voor Corona al niet heel positief , ondanks de berichten over een groeiende economie , vergeet dat gewoon die leugens en nu gaat de komende maanden de realiteit echt boven komen , een bloedbad zal het worden !

 • thierry bollaert

  waar zijn al de winsten naartoe van de laatste decennia als alles goed ging

 • Etienne De Bondt

  Als ge op 8 weken een half miljard omzet verlies hebt, waar zijn dan die miljarden omzet van de voorbije jaren heen? Omzet is niet allemaal winst maar toch.