"Lidl zal prijzen moeten optrekken"

Een man winkelt bij de Lidl.
Wannes Nimmegeers Een man winkelt bij de Lidl.
Vakbonden en directie zijn dan wel blij met het akkoord bij Lidl, de klanten van de supermarktketen zullen de gevolgen voelen in hun portefeuille. Dat voorspellen experts.

Lidl heeft het personeel beloofd om 42 extra werkuren per week per filiaal in te zetten. "Daardoor zullen de personeelskosten met zo'n 5% stijgen, terwijl de winstmarges van supermarktketens sowieso al onder druk staan", zegt professor retailmarketing Pierre-Alexandre Billiet. De keten moet die kosten ergens doorrekenen. "Om prijzen te heronderhandelen met leveranciers is er amper marge - daarvoor heeft Lidl te weinig merken in het gamma. De kans is dus zeer groot dat winkelen bij Lidl enkele procenten duurder wordt."

De supermarktketen zelf ontkent dat: "Dit zijn voorbarige conclusies. Aan ons DNA verandert niets." 

Lees in HLN+ waarom experts verwachten dat de klant uiteindelijk de rekening zal betalen. Proef nu vier weken gratis!

Een Lidl-filiaal in Destelbergen, Gent. Vakbonden en directie zijn dan wel blij met het akkoord bij Lidl, de klanten van de supermarktketen zullen de gevolgen voelen in hun portefeuille. Dat voorspellen experts.
Wannes Nimmegeers Een Lidl-filiaal in Destelbergen, Gent. Vakbonden en directie zijn dan wel blij met het akkoord bij Lidl, de klanten van de supermarktketen zullen de gevolgen voelen in hun portefeuille. Dat voorspellen experts.168 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gil Rod

  De mensen zullen het niet merken als ze hun prijzen iets hoger stellen .Wie onthoudt nu de prijs van een product om daarna te vergelijken met eventuele de nieuwe prijs? Niemand he .

 • dominique van beylen

  logisch toch,, meer kosten, hogere prijzen.

 • Gino Denil

  Opslaan doen ze toch, met of zonder stakingen. Ook bij ketens als de Lidl en de Aldi. En altijd een veelvoud van de inflatie. Voor minder dan 10% is het de moeite niet om nieuwe prijzen aan te brengen.

 • Ronny Ooijen

  Nicky Bud,ik beweer helemaal niet dat de werknemers van Lidl aan een minimumloon werken.Hen luiaards en een werkschuw zootje ongeregeld noemen toont aan dat men geen respect heeft voor de werkende mens.Van mij mag hij,indien hij werkt,daarom gerust het minimumloon ontvangen.Dan kan hij vanuit zijne luie zetel nog wat klagen en nep feiten verzinnen.

 • Nicky Bud

  Ronny Ooijen, je reageert op een reactie van Walter Lippens, en zinspeelt op een erg hoge werkdruk aan een minimumloon. Nochtans hebben de arbeiders van Liddl al vanaf dag één aangegeven dat er niets mis was met de verloning, integendeel. Ze schreven van het loon OK was. Altijd de waarheid maar proberen te verdraaien....