"Japan pakt bitcoinplatforms aan"

EPA
Japan zal deze week straffen opleggen aan een paar platforms waar mensen kunnen handelen in bitcoins en andere virtuele munten. Sommige beurzen moeten waarschijnlijk zelfs stoppen. Dat meldt de zakenkrant Nikkei vandaag. 

De beurs Coincheck, die in januari het slachtoffer van een enorme digitale roof was, krijgt waarschijnlijk een vermaning en de opdracht om orde op zaken te stellen.

Coincheck werd beroofd van ongeveer 500 miljoen euro aan zogeheten NEM, een virtuele munt. Het betrof een van de grootste berovingen van digitaal geld ooit. De roof zorgde wereldwijd voor een dip onder alle grote cryptovaluta. Japan heeft na de kraak ook andere beurzen geïnspecteerd.

Japan is het eerste land dat platforms voor virtueel geld reguleert. Zestien beurzen zijn geregistreerd, zestien andere - waaronder Coincheck - mochten handelen terwijl hun aanvraag voor goedkeuring nog liep.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Edmond Dantès

  Met het principe van een digitale munt is niets verkeerd, maar er moet een adequate regulering zijn en 100% transparantie over de rekeninghouders en transacties.

 • dol de peeze

  Jullie artikel is wel heel verwarrende eerst staat er dat ze straffen gaan opleggen en verder is Japan plots het eerste land dat handelen in virtuele munten reguleert wat is het nu jongens??

 • Recardo Fratali

  Koop goud dat is het beste

 • Filip Vanlaeken

  Cryptomunten zijn vandaag crapuulmunten. Niet door hun technologie zelf, maar door de keuze voor volledige anonimiteit. Niet toevallig rijzen ze als paddestoelen uit de grond nu de banken en fraudebestrijding over de grenzen heen beginnen samen te werken. Het zijn grote misdadigers en corruptici die de prijs de hoogte in jagen. Dat tuimelt weer pijlsnel als ze zich zullen moeten onderwerpen aan dezelfde regels, of verboden worden.

 • Johan Vercarre

  Het zou hoog tijd worden. Japan doet tenminste niet mee met die vervloekte Bilderbergers.