“Deutsche Bank wil tot 20.000 banen schrappen”

Illustratiefoto.
AP Illustratiefoto.
Deutsche Bank werkt aan een plan om tot 20.000 banen te schrappen. Dat melden ingewijden aan zakenkrant The Wall Street Journal. Het gaat om ongeveer 20 procent van het totale personeelsbestand. Ook persbureau Bloomberg meldt op basis van bronnen dat er een golf van ontslagen aankomt.

De zakenbankdivisie krijgt de grootste klappen, schrijft Bloomberg. Volgens het persbureau wil de grootste bank van Duitsland een streep door de helft van het personeelsbestand van de aandelenhandeldivisie zetten. Ook bij de tak waar onderzoek naar aandelen gedaan wordt en bij de divisies voor de handel in derivaten en obligaties zouden veel medewerkers op de schopstoel zitten.

Volgende maand krijgen de medewerkers te horen of ze bij Deutsche Bank mogen blijven, meldden de bronnen. De banen verdwijnen naar verluidt op meerdere locaties zoals in de Verenigde Staten en Azië. Deutsche Bank gaf geen commentaar op de geruchten. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Alec Verbruggen

  Indien deutsche bank zou omvallen zal deze keer de overheid niet kunnen ingrijpen...

 • mark germanus

  Ik denk dat het personeelsbestand van DB nu de vakantie ingaat met de nodige stress. Ben ik erbij of niet ? Prettige vakantie allemaal word u gewenst door uw directie comitee.

 • Alexa Grieken

  Na de schuldencrisis heeft Europa niets gedaan om de banken verplicht veilig te werken, in tegenstelling, ze hebben nog meer schulden gemaakt. We zijn aan het afstevenen op een nog grotere crisis en wie gaat dat dit keer betalen.

 • Fabrice Braccio

  Heb daar dit jaar alles weggehaald.DB gaat voluit voor een profiel als investeringsbank en jaagt spaarders weg.Komt niet goed

 • Bart Verbeeck

  De implosie van deze bank zou het volledige financiële systeem wereldwijd doen in elkaar storten. 44 trilliard usd aan derivaten en bijna geen eigen buffers. Vandaar dat midden juni de Duitse overheid instemde om 50 miljard te parkeren in een nieuwe bad bank. Dit zal echter enkel uitstel zijn van het onvermijdelijk. Wie gaat deze bank nog vertrouwen.