Ga naar de mobiele website
^ Top

"Descamps investeerde al 20 miljoen euro in Santens"

De Franse producent van huishoudtextiel Descamps investeerde al 20 miljoen euro bij textielbedrijf Santens in Oudenaarde en betaalde sinds de overname ruim drie miljoen euro aan fiscale en parafiscale lasten. Dat zegt het bedrijf vandaag in een mededeling over de gemeenschappelijke actie met de vakbonden.

De vakbonden en directieleden vroegen vandaag op de hoofdzetels van KBC en BNP Paribas Fortis in Brussel de rechtszaken tegen de overname te stoppen. Op het kabinet van Vlaams minister-president Kris Peeters werd steun gevraagd aan de Vlaamse regering.

Vakbonden en directie zeggen dat de banken beroep aantekenden tegen de overname, in de hoop meer uit het integrale faillissement van Santens te kunnen halen dan uit de voortzetting van de activiteiten en het behoud van heel wat arbeidsplaatsen. De procedure-oorlog veroorzaakt volgens de ceo van Descamps Belgium een ernstige, negatieve impact op de bedrijfs- en handelsactiviteiten van de nieuwe onderneming. Of er ruimte is om de overname te heronderhandelen, laat het bedrijf in het midden. "We wachten eerst het proces af", klinkt het.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront zegt dat de banken de wet betreffende de continuïteit van ondernemingen opzettelijk foutief interpreteren en geen oog hebben voor de belangen van de andere betrokken partijen, de werknemers bijvoorbeeld, zoals de wet voorschrijft. "Ondanks al deze uitdagingen blijven directie en werknemers van Santens Descamps alle dagen vechten voor het voortbestaan en de ontwikkeling van hun bedrijf", klinkt het. "Descamps investeerde al 20 miljoen euro in Oudenaarde en betaalde sinds de overname ruim 3 miljoen euro aan fiscale en parafiscale lasten."

Meer over


Meld een bug