"Brussels Airlines boekt ten vroegste in 2014 weer winst"

PHOTO_NEWS
Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines, waar het bedrijfsresultaat sinds 2009 rood kleurt, zal ook dit jaar verlies lijden. Winst komt er ten vroegste in 2014. Dat schrijft het financieel-economische weekblad Trends vandaag op zijn website.

Een woordvoerder van Brussels Airlines bevestigt, maar nuanceert tegelijkertijd. "We kondigden eind vorig jaar al aan dat we dit jaar opnieuw verlies zouden lijden. Maar we hebben indicaties dat het verlies minder groot zal zijn dan vorig jaar", aldus Geert Sciot.

Volgens de woordvoerder is het verlies het gevolg van de economische toestand in Europa en de brandstofprijzen. Bovendien is Brussels Airlines volop aan het investeren in zijn vloot en in het langeafstandsverkeer. "Die investeringen zijn nodig om Brussels Airlines rendabel te maken op lange termijn", zegt Sciot.

Bernard Gustin, de CEO van Brussels Airlines, zit in een gesprek met Trends op dezelfde lijn. "We herstructureren voort en zullen sneller investeren. Het resultaat in 2012 kan bijgevolg even slecht zijn als in 2011, maar het is nodig voor een betere toekomst", aldus Gustin. Vorig jaar leed de luchtvaartmaatschappij een bedrijfsverlies van circa 80 miljoen euro.