"Boeing wil samenwerken met Embraer"

AFP
De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing heeft een voorstel gedaan bij de Braziliaanse overheid voor een samenwerking met branchegenoot Embraer. Die zou draaien rond de bouw van verkeersvliegtuigen, melden persbureaus Reuters en Bloomberg op basis van ingewijden.

Embraer is een toeleverancier van de Braziliaanse luchtmacht. Boeing had eerder voorgesteld het bedrijf over te nemen, maar dat voorstel leidde tot weerstand bij de Braziliaanse autoriteiten. Door een samenwerkingsverband aan te gaan, hoopt Boeing die zorgen nu weg te nemen. De defensiewerkzaamheden van Embraer komen namelijk buiten de joint venture te vallen. 

In december werd bekend dat Boeing en Embraer gesprekken voerden over een mogelijke overname. De Braziliaanse fabrikant maakt kleinere verkeersvliegtuigen die geschikt zijn voor relatief korte vluchten. In dat segment heeft Boeing zelf geen aanbod. De Europese rivaal Airbus sloeg afgelopen najaar de handen ineen met het Canadese Bombardier, een directe concurrent van Embraer.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.