"Boeing voerde 500 testvluchten uit met 737 MAX"

Ettelijke Boeing 737 MAX-toestellen staan vooralsnog aan de grond in Seattle.
REUTERS Ettelijke Boeing 737 MAX-toestellen staan vooralsnog aan de grond in Seattle.
Boeing heeft al bijna 500 testvluchten uitgevoerd met 737 MAX-toestellen die van een software-update zijn voorzien. Boeing-topman Dennis Muilenburg is zelf met twee testvluchten mee geweest, meldt de Amerikaanse nieuwszender CNBC.

De Boeing 737 MAX wordt sinds maart aan de grond gehouden na twee vliegtuigcrashes in vijf maanden tijd waarbij honderden mensen het leven lieten. Die rampen bleken te zijn veroorzaakt door een overijverig veiligheidssysteem dat de neus van het toestel naar beneden drukte door een niet goed werkende sensor.

Wanneer de vliegtuigen weer de lucht in mogen, is nog altijd onduidelijk. Volgens Muilenburg is het zaak om het vertrouwen van het vliegend publiek terug te winnen. Hij verwacht dat het toestel eind dit jaar weer de lucht in mag van autoriteiten. Boeing nam eerder een last van bijna 5 miljard dollar in de boeken vanwege de problemen. Dat resulteerde in het grootste kwartaalverlies van de vliegtuigbouwer ooit.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Mateo Vandendriessche

    @françois defosse hij gaat veiliger zijn dan een ander vliegtuig dus het zal geen doodskist zijn maar ja sommige mensen willen dat zien

  • François Defosse

    Mij krijg je niet in zo'n vliegende doodskist, ik vlieg met airbus...

  • ALAIN CATRY

    Dat is goed voor het milieu !