“België aantrekkelijker voor buitenlandse investeerders”

België staat nu op plaats achttien in de internationale rangschikking van de Amerikaanse consultant A.T. Kearney.
getty België staat nu op plaats achttien in de internationale rangschikking van de Amerikaanse consultant A.T. Kearney.
België is aantrekkelijker geworden voor buitenlandse investeringen. Dat blijkt uit een internationale rangschikking opgesteld door de Amerikaanse consultant A.T. Kearney.

België stijgt drie plaatsen in de rangschikking van landen die het meest aantrekkelijk zijn voor investeringen de komende drie jaar en staat nu op plaats 18. Volgens A.T. Kearney is dat te danken aan de stabiele economische indicatoren in ons land, en laten de recente politieke strubbelingen investeerders koud. 

Het meest aantrekkelijke land om te investeren blijft, voor de zevende maal op rij, de VS. De VS hebben dat te danken aan de grote interne markt, de aantrekkelijke fiscaliteit en hun technologische capaciteiten. De top vijf wordt vervolledigd door Duitsland, Canada, Groot-Brittannië en Frankrijk. 

De Fransen komen voor het eerst de top vijf binnen, terwijl China naar plaats zeven tuimelt: de slechtste plaats sinds het ontstaan van de rangschikking in 1998.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ingrid grieten

  Al onze direkte buurlanden zijn dus overduidelijk aantrekkelijker om te investeren.

 • james vroman

  Belgie is een belastingparadijs voor multinationals

 • Wivina Renier

  Denk het niet. Verkeerde titel is België niet aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders. De werkelijkheid ziet er anders uit.

 • Jo Hendrik

  Op nummer 20 dan, want er zijn nog 19 landen veel aantrekkelijker.

 • Marc De Vos

  Onze ministers zichzelf maar op de borst kloppen ivm jobcreatie terwijl het voornamelijke flexi jobs zijn. Ja zo kan ik het ook.