"Belgen verkiezen steeds meer Belgische bedrijven als favoriete werkgever"

Photo News
Net als in de rest van de wereld vinden ook Belgen werkgevers van eigen bodem steeds aantrekkelijker. In de top tien van de voor de Belgen meest aantrekkelijke werkgevers staan zeven Belgische bedrijven. Dat blijkt uit een bevraging van uitzendkantoor Randstad. Welke bedrijven in die top tien staan, verklapt het uitzendbureau echter pas vanavond.

Uit de bevraging blijkt verder nog dat werknemers in vergelijking met vorig jaar meer belang hechten aan het loon, en duidelijk minder aan werkzekerheid. In 2013 zette 69 procent van de respondenten werkzekerheid nog in de top vijf van belangrijkte criteria, dit jaar is dat nog de helft.

Start-up niet populair
Start-ups zijn dan toch niet zo populair: slechts 4 procent verkiest bij zo'n bedrijf te gaan werken. Bij jongeren onder de 25 is dat aandeel maar iets groter: 8 procent.

De met zeven Belgische bedrijven gevulde top tien is volgens Jan Denys, arbeidsmarktspecialist bij Randstad "een reactie op de globalisering en de groeiende onzekerheid die dat met zich meebrengt. Bedrijven van hier wekken meer vertrouwen op."
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • venus delta

  Yes yes let the nationalism sink in

 • Patrick Duyck

  Colruytgroup top om te werken en doorbte groeien en meer dan werk genoeg

 • dirk claeys

  Ik denk dat jullie serieus de boel manipuleren ! Zelfs een bedrijf als De Nul , sector baggerwerk zitten rond de wereld , daar hebben per schip nog een vlaamse werkman nodig , dit om leiding te geven aan de honderden Indiërs en avenue die aan een tiende van het loon van de Vlaming werken , trouwens bij deze bedrijven is nu grote werkloosheid, specifiek omdat de Vlaamse loonkost te hoog is !verifieer dit maar eens en durf het publiceren , !

 • guy verhaege

  Ik verkies ook een Belgische werkgever, maar geen één wilt me... Achja, ga mss een politiek vluchtelingstatuut aanvragen, dan krijg ik mss steun...