“Audi Brussels beëindigt contracten van 145 interim-medewerkers”

Archiefbeeld, Audi Brussels.
REUTERS Archiefbeeld, Audi Brussels.
De directie van Audi Brussels heeft de vakbonden laten weten dat ze in de komende dagen en weken de contracten zal beëindigen van 145 interim-medewerkers en dat er dagen economische werkloosheid zullen komen voor het personeel van de Brusselse fabriek van de Duitse luxewagenbouwer. Dat is vernomen uit syndicale bron. 

Een tweede golf zou het aantal interimcontracten die beëindigd worden kunnen doen oplopen tot 250. De woordvoerder van de fabriek wil niet ingaan op dat bericht en geeft aan dat Audi geen productiedoelen vrijgeeft. De woordvoerder zegt wel dat voor de bouw van de elektrische e-tron en e-tron Sportback samengewerkt wordt met meer dan 300 leveranciers, hetgeen "complex" is en soms leidt tot "onverwachte situaties".

De interim-medewerkers wier contract beëindigd wordt, zullen volgens de vakbond opgenomen worden in een reserve om -indien nodig- later weer opgeroepen te worden.

Productieprogramma herzien

De directie wijt de beslissing volgens de vakbond aan moeilijkheden bij een leverancier van noodzakelijke elementen voor de assemblage van de batterijen voor de elektrische wagens die in Brussel gebouwd worden. De directie heeft daarom het productieprogramma moeten herzien. "De productie had dit jaar moeten stijgen ten opzichte van vorig jaar, en de directie had daarop geanticipeerd met het personeelsbestand. Maar omdat de productie niet opgevoerd wordt, is dat extra personeel niet meer nodig", klinkt het bij de socialistische vakbond.

Een vergadering tussen de directie van de Brusselse fabriek en de vakbonden is woensdag gepland. De vakbond wil er de directie een werkzekerheidsgarantie vragen tot 2025, "om het personeel gerust te stellen". 
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Edgard Gielis

  er zullen nog veel werklozen in de auto bedrijven komen auto word nu al onbetaalbaar dank zij de inleveringen van de vorige regering met NVA indexsprongen enz en door klimaat DE WEVER

 • Abdel El Baroudi

  Anderzijds is het ook zo dat er natuurlijk veel minder mensen bestellen. De rijke hebben' allemaal 1tje besteld en. Je zit daar nu opgescheept met een model die minimum 80duizend kost. Waar europa nog niet echt de infrastructuur voor heeft, opladen kost je onggeveer 60euro voor 300 km te kunnen afleggen en duurt zeker een half uur om op te laden.

 • GERARD DE PELECIJN

  Politiekers kunnen geen geldverlies lijden, die blijven maar knoeien!

 • Cecarine De Smet

  Tging toch zo goed in de economie volgens de regering....er zijn jobs gecreëerd....

 • raf peeters

  @Johan Billiet ,juist en daarom is een Audi die je in Duitsland bestelt en ook gaat halen een slordige voor net dezelfde in Belgie ca 13700€ goedkoper (en dan heb je hem ingevoerd in Belgie) even opgemerkt,bestel geen wagens meer in Belgie.