'Amazon richt pijlen op juweliers'

Amazon-oprichter en rijkste man op aarde Jeff Bezos.
Photo News Amazon-oprichter en rijkste man op aarde Jeff Bezos.
Amazon heeft al meerdere sectoren overhoop gehaald en nu vrezen juweliers dat ook zij eraan moeten geloven. De webwinkelgigant die zijn vleugels steeds verder uitslaat heeft een handelsmerk aangevraagd waaruit plannen blijken voor de verkoop van sieraden van eigen merk, zo ontdekte Business Insider.

Grote beursgenoteerde juweliersketens gingen vandaag op de beurs omlaag. Beleggers vrezen de concurrentie met een retailreus als Amazon. Eerder gebeurde al iets soortgelijks met onder meer de supermarktbranche, toen het concern aankondigde Whole Foods over te nemen en daarmee de aanval te openen op die branche. Ook wordt gewerkt aan activiteiten op het vlak van zorg.

Amazon wil vooralsnog niets kwijt over zijn plannen. De vorige week geregistreerde patenten reppen over het nog niet gelanceerde merk For Keeps by Amazon. Er staat bij dat het merk kan worden gebruikt voor onlineverkoop van sieraden.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ingrid grieten

  Als middenstanders minder woekerwinsten zouden rekenen dan daalt hun verkoop heus niet. Kijk maar naar de winkelstraten in onze buurlanden.

 • Marco Maerten

  Mathieu,ik stel voor om eens bij Amazon te gaan werken,dan zal je eens beseffen wat een neoliberaal beleid betekent en waarom het daar goedkoper is en waarom zelfstandige winkels stuk gaan!

 • Walter Willaert

  Over enkele jaren is de plaatselijke middenstand verdwenen en lopen we door doodse winkelstraten.

 • Pierre vaneylen

  Word méér dan tijd dat er terug invoerrechten geheven worden of gans de economie in Belgie gaat eraan kapot, tenzij we met z'n allen ambtenaar worden.

 • Mathieu Vandelook

  @Tom Keung: betaal dan maar telkens systematisch te veel in de winkel.