"Amazon neemt patent op elektronische armband om bewegingen werknemer te volgen"

AFP
Webwinkel Amazon heeft een patent genomen op een elektronisch systeem dat, via een armband, toelaat om de armbewegingen van zijn werknemers en bijgevolg hun arbeid te volgen. Dat blijkt vandaag uit documenten over het brevet.

Het systeem kan gebruikt worden om "toezicht te houden op het realiseren van toegewezen taken", klinkt het in de documenten, die te vinden zijn op het internet en onthuld werden op de gespecialiseerde website Geekwire.

Het toestel moet "dicht bij de hand gedragen worden en kan vibreren om de werknemer te gidsen". Een woordvoerder van Amazon laat weten dat de speculatie over het patent foutief is. 
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Vanachter

  Is misdadig, moet vervolgd worden.

 • Kelly Verlinden

  Orwell komt dichter en dichter. Amazon zou dit maar al te graag in al hun magazijnen willen gebruiken om de werknemers te controleren en ook andere bedrijven. Snap niet dat mensen Amazon blijven steunen, de CEO wordt rijker en rijker en geeft niets om zijn werknemers en buit ze allen uit. Genoeg alternatieven om online te winkelen, Amazon is rotzooi.

 • Patrick Moorthamer

  Niets meer kopen van hun ineens op gelost

 • Joske Martens

  Allee dat is pas eens werk voor de privacycommissie. Indien dit iemand aan zijn personeel zou verplichten is dit geen respect hebben voor de mens.

 • Patrick Weyers

  De ultieme Big Brother. De natte droom van alle werkgevers en zeker voor de grote Internationale bedrijven.

Video