“Als lonen niet betaald kunnen worden, stevenen we af op einde Thomas Cook België”

BELGA
Als Thomas Cook de lonen van het personeel niet kan betalen, "stevenen we af op het einde van Thomas Cook België". Dat heeft Patrick Van Holderbeke van ACV Puls gezegd in het VRT-radioprogramma De Ochtend.

Thomas Cook België kondigde vanochtend aan dat vandaag geen enkele klant met een pakketreis met het vliegtuig zal kunnen vertrekken naar het buitenland. Gisteravond had Brussels Airlines al laten verstaan dat een aantal Thomas Cook-vluchten vandaag geschrapt zouden worden "wegens achterstallige betalingen".

Naast onzekerheid voor de reizigers, is er ook onzekerheid bij het personeel van de touroperator. Volgens ACV-vakbondsman Patrick Van Holderbeke hebben de twee personeelsvergaderingen vandaag weinig duidelijkheid opgeleverd. "De communicatie was beperkt", aldus Van Holderbeke.

Patrick Van Holderbeke van ACV Puls.
BELGA Patrick Van Holderbeke van ACV Puls.

Volgens de vakbondsman is het ook onduidelijk of het personeel zijn loon zal krijgen. "Als de uitbetaling van de lonen niet lukt, vrees ik dat het verhaal eindig wordt. Dan stevenen we af op het einde van Thomas Cook België", zegt Van Holderbeke. De ACV-vakbondsman hoopt dat er nog een oplossing gevonden kan worden, eventueel samen met Thomas Cook Duitsland. "Maar Duitsland is ook betrokken bij het hele verhaal en zoekt zelf ook naar oplossing."

Van Holderbeke hoopt dat er vanmiddag meer duidelijkheid komt tijdens een nieuwe ondernemingsraad. "Komt er daar geen oplossing, dan is er een probleem." 
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guy Van Becelaere

  De vakbonden kunnen de lonen toch uitbetalen hebben een gigantische oorlogskas er gaan nog meer jobs sneuvelen nu 20.000 bij continental welk is het volgende bedrijf jobs, jobs, jobs = doppen, doppen,doppen ja zelfs in Duitsland sneuvelen veel banen Europa wordt een economisch kerkhof, schulden, schulden ,schulden welvaart op de poef

 • Diana De Wit

  Geen loon, maar bij aanstelling van een curator zullen zij als 1ste vergoed worden!!! Ik denk eerder aan alle vakantiegangers die het slachtoffer geworden zijn van dit mismanagement!!

 • Don Tessers

  Ga er maar van uit dat de lonen niet worden uitbetaald.

 • Cor Dierckx

  Zie eerst dat de mensen die gewerkt hebben hun centen hebben de rest is het risico van op reis te gaan naar het buitenland altijd met dat gezeur betaal gewoon bij en alles kan reizigers zijn toch allemaal rijke mensen.

 • Tina Colpaert

  Als het failliet is zijn er geen lonen meer enige waar ze kunnen op hopen is dat de curator er nog ergens iets uithaalt door verkoop of overname en dat iets overblijft van geld anders noppes...