"410.000 banen in Duitse autosector op de tocht door overgang naar elektrisch rijden"

AFP
In de Duitse autosector staan de komende tien jaar 410.000 banen op de tocht als gevolg van de overgang naar elektrisch rijden. Dat staat in een rapport van de adviesraad voor de Duitse overheid NPM, waarover de Duitse zakenkrant Handelsblatt berichtte.

Alleen al bij de productie van verbrandingsmotoren en -onderdelen lopen volgens de krant ongeveer 88.000 werknemers gevaar hun baan te verliezen. Krachtbronnen van elektrische auto's bevatten minder onderdelen en vereisen minder onderhoud dan verbrandingsmotoren, zo wordt beredeneerd. 

Ook de productie van auto's zal naar verwachting verder worden geautomatiseerd met minder werkgelegenheid in de sector tot gevolg, aldus NPM-voorzitter Henning Kagermann tegen de krant.

“Onrealistisch extreem scenario”

In 2018 was de auto-industrie goed voor 834.000 banen in Duitsland. Dat was het hoogste aantal sinds 1991. De sector is een belangrijke motor voor de groei van de grootste economie van Europa. Volgens de Duitse vereniging voor de auto-industrie (VDA) gaat de NPM met zijn raming uit van een "onrealistisch extreem scenario".
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jules Vermeers

  Merkel is erin geslaagd om Duitsland een derde wereldland te maken, met miljoenen onbetaalde werklozen, maar de cijfertjes die gaan wel heel goed zijn.

 • Peter Hegge

  Electrisch rijden op stroom van bruinkoolcentrales. Goed hé die Duitsers.

 • Karel Vanormelingen

  Gelukkig zitten de linksen en vooral de Groenen veilig ondergebracht in linkse vzws en andere dikbetaald praatbaraken waar ze zogezegd werken , betaald door de werkende mensen dit en den vastbenoemde de ondergang van Europa en honderden duizenden werklozen

 • Gunter Verleyen

  Ze zoeken nu al een reden om werknemers vrolijk te ontslaan, deze nieuwe industrie gaat ook jobs creëren maar ze willen niet investeren in omscholing, gewoon dumpen dan kan de aandeelhouder blijven rekenen op zijn dividend

 • Luc Van Hauwermeiren

  Dat is toch geen enkel probleem volgens Merkel "wir schaffen das". gezien, de duizenden gelukzoekers die Herzlich willkommen zijn.