Christine Lagarde, voorzitter van de ECB.
Volledig scherm
Christine Lagarde, voorzitter van de ECB. © Frank Rumpenhorst/dpa

ECB wil “bad bank” oprichten om banken te beschermen tegen enorme verliezen op kredieten

De Europese Centrale Bank (ECB) overweegt een zogenaamde “bad bank” op te richten om daarin leningen onder te brengen die mogelijk niet meer afgelost worden door de coronacrisis. Het zou kunnen gaan om mogelijk honderden miljarden euro’s aan leningen. Dat meldt het persbureau Reuters op basis van twee ingewijden. De ECB weigert commentaar te geven op het bericht.

8 reacties

 • mark germanus

  11 maanden geleden
  Eigenlijk heel interessant,als bank maak je wat fouten die miljoenen kosten ,maar het ECB staat gereed om de schuld over te nemen zodat je niet in de problemen komst. Dit is carte blanche voor de fraudeurs en idiote bankiers.
 • Gino Denil

  11 maanden geleden
  De truc van de bad bank. Alsof schulden daardoor mysterieus verdwijnen. Onze leerling tovenaars aan het werk.
 • Lisette Theunis

  11 maanden geleden
  Bankiers hebben totaal niets geleerd na de bankencrisis van 2008. De stresstest voor banken blijkt dus opnieuw één grote farce te zijn. De geplaagde burgers mogen de banken, die ons nog enkel enorme kosten aanrekenen nogmaals gaan redden. Banken die teveel slechte leningen hebben uitstaan hebben dat enkel aan zichzelf te danken. Ze moeten deze banken nationaliseren of in het ergste geval gewoon laten omvallen. Lagarde blijkt niet meer dan een slappe handpop te zijn van de machtige banksector..
 • Chris Dupont

  11 maanden geleden
  Waar zouden die 'enorme' verliezen op kredieten moeten vandaan komen? Van de banken zelf uiteraard, dewelke iemand die wat later betaalt beschouwen als insolvabel. Iemand die door de coronacrisis tijdelijk in liquiditeitsproblemen komt is toch niet hetzelfde als iemand die niet meer kan betalen en failliet is? Zolang de intresten en 'kosten' betaald worden, zal het wel goed zijn zeker? Wat maakt het uit of een krediet later terugbetaald wordt?
 • Etienne Callebout

  11 maanden geleden
  Zo zie je dat het geld terug naar de banken gaat .Die er terug misbruik zullen van maken om hun aandeelhouders nog hogere premies uit te betalen. Beter zou men rechtstreeks met de lidstaten en kmo s contact opnemen om zo steun te leveren .De grote multinationals zullen er terug van profiteren .Wat er ook kan gebeuren is helikopterbeelden geven aan gezonde kmo s die in problemen komen in .
 1. Vaccinproducent BioNTech boekte al meer dan een miljard euro winst in eerste kwartaal

  Vaccinpro­du­cent BioNTech boekte al meer dan een miljard euro winst in eerste kwartaal

  Coronavaccinproducent BioNTech heeft in het eerste kwartaal van 2021 een winst van 1,1 miljard euro geboekt. Dat meldt het Duitse bedrijf. In vergelijking met het vierde kwartaal van 2020 (366,9 miljoen) gaat het om een verdrievoudiging van de nettowinst. In het eerste kwartaal van 2020 moest BioNTech nog een nettoverlies van 53 miljoen slikken, voornamelijk door hoge onderzoeks- en ontwikkelingskosten.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”

Geld