Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto

ECB-toezichthouders waarschuwen banken voor stijgende kredietrisico’s

De toezichthouders van de Europese Centrale Bank (ECB) waarschuwen de banksector voor een mogelijke golf aan kredietverzuim door de coronacrisis. Dat melden ze vandaag in een persbericht.

3 reacties

 • raymond van der craen

  1 maand geleden
  Er moeten geen kredieten of uitstel verstrekt worden aan bedrijven die toch al ten dode zijn opgeschreven of aan personen die hun lening niet kunnen terugbetalen. Ondersteun de gezonde bedrijven.
 • Karel Belmans

  1 maand geleden
  Al gelezen Mevr Crevits? Waakzaamheid is geboden.Handelen als een goede huisvader. Geen kredieten aangaan die niet kunnen afbetaald worden. Aflossingen uitstellen is géén oplossing.En zeker niet als er voldoende fondsen aanwezig zijn; de eigen inbreng bij leningen moet verhoogd worden. De zeer lage rentestand is veel te verlokkelijk.
 • Pascal Depeizer

  1 maand geleden
  Is de ECB daar niet zelf de schuldige van ? Het gratis bij printen van geld is in mijn ogen een vorm van oplichting op grote schaal. Met de reden dat er geen tegenwaarde meer is zoals goud die dit dekt als het misgaat. Dit was een lapmiddel om grote bedrijven en jobs boven water te houden. Noem het uitstel van executie op aandelen. Sinds de stimulus van ECB gaan de grafieken van alle beurzen omhoog. In realiteit zou alles al gekelderd zijn. Crash tijdelijk uitgesteld tot die er toch komt :)
 1. Ondernemers klagen over “maffiapraktijken” bij banken: “Uitstel voor lening? Haal eerst spaarrekening van uw zoontje maar leeg”
  PREMIUM

  Onderne­mers klagen over “maffia­prak­tij­ken” bij banken: “Uitstel voor lening? Haal eerst spaarreke­ning van uw zoontje maar leeg”

  Een restaurantuitbater uit het Antwerpse had onlangs een afspraak bij de bank waar ze al tien jaar trouwe klant is. Omdat haar financiële buffer tijdens de tweede lockdown zienderogen slinkt, wou ze bespreken of de aflossingen voor haar lening een paar maanden uitgesteld konden worden, zoals in de eerste lockdown. Het antwoord van de bankier? ‘Haal eerst het geld op de spaarrekening van uw zevenjarig zoontje leeg en kom dan eens terug.’ De vrouw en haar collega-ondernemers reageren boos: “Hoe sommige banken in deze zware tijden met ons omgaan, dat is er los over.”
 1. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!

 2. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

Geld