De ECB in Frankfurt, Duitsland.
Volledig scherm
De ECB in Frankfurt, Duitsland. © AP

ECB: “Schulden van landen kwijtschelden, is geen optie”

De schulden van landen kwijtschelden, zoals geopperd door een aantal economen in Frankrijk om de impact van de coronacrisis aan te pakken, is "geen optie". Dat heeft de Europese centrale bank (ECB) dinsdag benadrukt.

 1. Econoom Peter De Keyzer windt er geen doekjes om: "Eén op drie restaurants en cafés zal niet meer opengaan”
  PREMIUM

  Econoom Peter De Keyzer windt er geen doekjes om: "Eén op drie restau­rants en cafés zal niet meer opengaan”

  "We moeten door de woestijn, we hebben geen andere keuze. Maar laten we niet dezelfde fouten maken uit het verleden door alles te blijven subsidiëren en zoveel mogelijk werklozen een overheidsbaan of brugpensioen te geven." Econoom Peter De Keyzer windt er geen doekjes om: de grootste crisis in bijna 100 jaar zál pijn doen. "En we mogen de factuur niet opnieuw doorschuiven naar onze kleinkinderen."
 2. ECB verwacht krimp van 8,7 procent en pompt 600 miljard euro extra in economie

  ECB verwacht krimp van 8,7 procent en pompt 600 miljard euro extra in economie

  De Europese Centrale Bank (ECB) verwacht dat de economie in de eurozone dit jaar zal krimpen met 8,7 procent als gevolg van de coronapandemie. Dat blijkt uit de jongste vooruitzichten die voorzitter Christine Lagarde bekendmaakte. De ECB gaat haar programma voor de opkoop van schuldpapier uitbreiden. Het bedrag wordt uitgebreid met 600 miljard euro tot 1,35 biljoen, en de duur wordt verlengd tot eind juni 2021.

Geld