Het hoofdkantoor van de ECB in Frankfurt.
Volledig scherm
Het hoofdkantoor van de ECB in Frankfurt. © REUTERS

ECB houdt rente op historisch laag niveau

GeldDe Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rentetarieven in de eurozone onveranderd op hun historisch lage niveaus. Ook heeft de centrale bank in Frankfurt bij de beleidsvergadering van vandaag geen andere veranderingen aangebracht in zijn monetaire beleid.

9 reacties

 • Hans Koenders

  5 jaar geleden
  De banken hebben het ook zo moeilijk gehad, laat ze nog maar even aan de infuus. En mijn spaarvarken wordt maar steeds dunner.
 • Hugo Van Haevre

  5 jaar geleden
  Eu zijn dieven van de gewone man meer niet
 • Daniël Gyssens

  5 jaar geleden
  En zo voor de zoveelste keer besteelt die EU duizenden burgers .De economie draait goed .In elk land herleeft alles op maar de spaarder woden bestolen en de banken worden rijker.Waarom stijgt de rente op de spaarboekjes dan niet ? Dit Europa is niet voor ons ,de burgers,maar enkel voor de rijken.
 • Dan Midden

  5 jaar geleden
  waarom hoor ik het abvv niet? De ECB devalueert de euro hiermee met 25 procent dus de spaarcenten van de harde werkmens verdampt hiermee! Dit kost Arco slachtoffers meer dan het arco debacle! Enige die weerstand hiertegen bood van Van Overtveld doch deze werd snel de mond gesnoerd! Vlaming heeft 250 miljard op spaarboek staan en verliest door de QE van ede ECB en de EU maar liefst 70 miljard euro!
 • Roland Vanlerberghe

  5 jaar geleden
  Het is zo eens je daarmee begint dan creëer je een verslaving, een verslaving aan goedkoop geld voor overheden met veel schulden en consumenten. Op langere termijn gaat dat leiden tot een hoge inflatie zonder de minste compensatie, de overheden werken op die manier hun historisch opgebouwde schulden weg op kosten van de spaarders maar ook op de rug van de gewone burger want je indexaanpassing compenseert maar gedeeltelijk die inflatie, minder dan de helft.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Wat te doen met je geld in 2018? Die sok onder de matras is toch geen goed idee
  PREMIUM

  Wat te doen met je geld in 2018? Die sok onder de matras is toch geen goed idee

  Wat moet je doen met je geld in het nieuwe jaar? Sparen of toch maar beleggen? De nieuwjaarsboodschap van experts is alvast: wees alert. Want het dreigt een volatieler jaar te worden, met meer nervositeit en schommelingen. De centrale banken draaien de geldkraan langzaam dicht en de risico's nemen almaar toe. Wij zochten de voor- en nadelen van de verschillende opties voor je geld uit. Van sparen en beleggen tot vastgoed, obligaties en bitcoin en co.