"De inflatie in de eurozone is veel te hoog", zei Christine Lagarde op een ECB-bijeenkomst.
Volledig scherm
"De inflatie in de eurozone is veel te hoog", zei Christine Lagarde op een ECB-bijeenkomst. © Getty, ANP/EPA

ECB-baas Christine Lagarde verwacht dat inflatie nog gaat stijgen

Het zou Christine Lagarde verbazen als de inflatie in de eurozone al over haar piek heen is. Dat zei de president van de Europese Centrale Bank (ECB) maandag in het Europees Parlement. “Er is te veel onzekerheid, met name op het gebied van de hoge energieprijzen die door worden berekend aan consumenten, om aan te nemen dat het hoogtepunt al bereikt is. Het zou me verbazen.” Met andere woorden: de inflatie zal nog stijgen.

13 reacties

 • Elise Van Damme

  2 maanden geleden
  @Guido u bent er geen klein beetje op, maar pal er op! Zo is het!
 • Guido dyck

  2 maanden geleden
  Zoals Gutt na WO2 in België de spaarders pluimde, deed Ecb dit in 2008/ 2012 hetzelfde om de banken / euro te redden,Heel die Eu had goede bedoelingen maar werd al vlug een oord van prestige,voordelen,"'topjobs",eigenbelang,zakkenvullerij,en goed onderkomen voor gebuisde/ rentenierende politici.
 • Bertrand Vanhevel

  2 maanden geleden
  ECB is er voor de grote kapitalen, gewone burgers met hun hebben en goed zijn wat kleingeld of gewoon een "fait divers" Leve Europa
 • gerry vermeulen

  2 maanden geleden
  In een echte wereld betaal je altijd meer rente dan de inflatie. Logisch, iemand gaat toch nooit geld uitlenen als hij daarvoor minder koopkracht terug krijgt. Zolang de centrale banken de geldwaarde blijft manipuleren, met negatieve nominale rente voeten, zal de inflatie blijven stijgen.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Veronderstel dat ze er niet genoeg van krijgt. Ze pleitte vroeger toch al om de prijzen 20% te verhogen en een deel van de spaartegoeden aan te slaan.
 1. Is het verstandig om je spaargeld te verplaatsen voor betere rente of wacht je beter af? Alles wat je moet weten over je spaarboekje
  PREMIUM

  Is het verstandig om je spaargeld te verplaat­sen voor betere rente of wacht je beter af? Alles wat je moet weten over je spaarboek­je

  Enkele kleinere banken, de zogenaamde ‘uitdagers’, verhogen de rente op spaarrekeningen. Internetbank KeyTrade trekt de rente vanaf 1 december op naar 1 procent, terwijl de grootbanken het op de wettelijke minimumrente van 0,11 procent houden. Dat roept enkele vragen op. Wij beantwoorden ze met de hulp van financieel expert Brecht Coene.
 2. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.
 1. Steeds meer kleine banken verhogen hun spaarrente, “maar bij deze bank van de overheid krijg je nu tot 2 % bruto rendement”
  PREMIUM

  Steeds meer kleine banken verhogen hun spaarrente, “maar bij deze bank van de overheid krijg je nu tot 2 % bruto rendement”

  Jarenlang heeft de spaarder amper interest gekregen op zijn centen, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Enkele kleine en online banken verhoogden onlangs hun rente, al zijn spaarders volgens onze geldexpert Pascal Paepen het best af bij een spaarrekening van de overheid. Is het veilig om je centen op een kleine bank met een hogere rente te parkeren? Hoe werkt zo’n spaarrekening van de overheid precies? En mogen we binnenkort ook een renteverhoging bij de traditionele grootbanken verwachten?