122 gelukkigen krijgen drie jaar lang 1.200 euro per maand. Het staat hen vrij dat te combineren met een job.
Volledig scherm
122 gelukkigen krijgen drie jaar lang 1.200 euro per maand. Het staat hen vrij dat te combineren met een job. © PN

Duitsland start experiment met basisinkomen van 1.200 euro per maand

GeldIn Duitsland is een experiment gestart waarbij 122 personen gedurende drie jaar lang een basisinkomen - Grundeinkomen - ontvangen van 1.200 euro per maand. De 122 gelukkigen werden geloot uit zo’n twee miljoen kandidaten.

3 reacties

 • eric van der jeugdt

  2 weken geleden
  zal wel digitaal geld zijn ze vogelen dit uit om in de toekomst dit op wereldvlak toe te passen. Dit geld zal volledig gestuurd worden door de overheden, men zal alleen kunnen kopen wat zij willen en ieder maand zal dit moeten op gespendeerd zijn of het verdwijnt gewoon uit uw digitale portefeuille.
 • Jozef Vermeulen

  2 weken geleden
  "Men kan het ontvangen basisinkomen dus ook combineren met een job: het geld wordt zonder voorwaarden gestort." Dat is dus 1200 euro opslag per maand ipv 0,4 %.
 • Geert Landsman

  2 weken geleden
  Ze hebben dit experiment al eens gedaan in andere landen en het was een flop. Men moet eens stoppen met overal subsidies aan te geven zodat belasting kunnen dalen en de mensen een fatsoenlijk inkomen hebben zodat 1 inkomen genoeg is voor een gezin. De idiotie dat anderen je kinderen moeten opvangen want iedereen moet werken is gewoon te zot voor woorden.
 1. HET DEBAT. Is een onvoorwaardelijk basisinkomen een goed idee? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Is een onvoorwaar­de­lijk basisinko­men een goed idee? Dit is jullie mening

  In Duitsland is gisteren een grootschalig experiment rond het basisinkomen gestart. Gedurende drie jaar zullen 120 mensen elke maand 1.200 euro per maand ontvangen. Voor- en tegenstanders debatteren al jarenlang over het invoeren van een onvoorwaardelijk basisinkomen. Is een onvoorwaardelijk basisinkomen een goed idee? Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Nu is het jullie beurt: dit zijn de boeiendste reacties.

Geld