iStock
Volledig scherm
© iStock

Duitsers met klein pensioentje krijgen hogere uitkering

De Duitse regeringspartijen hebben een akkoord bereikt over hogere pensioenen, en zo een crisis binnen de regering afgewend.

6 reacties

 • james vroman

  1 jaar geleden
  Wel kan men vroeger stoppen maar dan krijgt men ook procentueel minder pensioen....groot verschil tussen kunnen en moeten ...
 • Jose Van Hauwaert

  1 jaar geleden
  Aan Rene Dannau. Dat Duits pensioen is ook afhankelijk hoeveel men afgedragen heeft, en indien men maar 35 jaar afdraagt, zal dat voor een normale werknemer niet meer dan 1000€ bedragen, kaderleden zou dat tussen de 13 a 1400 € kunnen zijn. De Duitsers moeten reeds meer dan 10 jaar tot hun 67 werken, zonder "zware beroepen" regeling en dergelijke. Wel kan men vroeger stoppen maar dan krijgt men ook procentueel minder pensioen.
 • Daniel Wouters

  1 jaar geleden
  En als je in België 45 jaar hebt gewerkt in de privé,krijg je ook maar 1400 €,en hierop mag je dan ook nog eens belastingen betalen puur diefstal!
 • Patje Moyens

  1 jaar geleden
  Duitsers krijgen een pensieon dat 51% van hun laatste loon.Gezien er velen hun job op latere leeftijd verliezen en zeker sinds de komst van de mini-jobs,hebben de meesten een pensioen tussen de €1.000 en €1.400. En je moet weten dat in Duitsland maar 40% huiseigenaar is,dus voor velen moet de huur daar nog vanaf. Ik ken er verschillende die moeten rond komen met €70/week. De gepensioneerden zijn in Duitsland de nieuwe armen.
 • Patrick Verbelen

  1 jaar geleden
  Altijd hetzelfde gezever, wie 35 jaar heeft gewerkt, wat dan met degenen die door omstandigheden niet aan die 35 jaar komen, Bedelen.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen

Geld