Drinkwater wordt komende jaren tot 20 procent duurder

De afgelopen maand juli was de tweede droogste julimaand sinds het begin van de waarnemingen. De voorbije maand viel er in Ukkel maar 5,2 millimeter neerslag, terwijl dat normaal 76,9 millimeter is. Alleen juli 1885 was met 2,9 millimeter nog droger. De aanhoudende droogte heeft ook gevolgen voor de prijs van ons drinkwater: dat wordt de komende jaren tot 20 procent duurder, zo blijkt uit de tariefplannen van de watermaatschappijen die VTM Nieuws heeft kunnen inkijken.

39 reacties

 • Chris Van Berendrecht

  6 dagen geleden
  Nog steeds veeeeel te goedkoop, mensen hebben geen enkel benul van hoe kostbaar en zeldzaam drinkwater is, zolang er auto's mee gewassen worden, zwembaden mee gevuld, gazons mee besproeid en WC's mee worden doorgetrokken is de verspilling onaanvaardbaar
 • Viviane Vogels

  1 week geleden
  Beste, wat te doen in een appartementsgebouw zonder apparte watermeters? Kan hiervoor een oplossing gezocht worden? Volgens onze syndicus is dat niet haalbaar. Kunnen er apparte watermeters gesponsord worden want dit lijkt me in een groot complex niet meer houdbaar.
 • Eric Grosemans

  1 week geleden
  En zelfs dat is nog veel te goedkoop. Het mocht gerust X10 zijn. Anders blijft men maar verspillen.
 • luc bruyndonckx

  1 week geleden
  In Arabische landen sproeien ze dag en nacht water om mooie oases aan te leggen, en het regent niet in de woestijn. Daar is water gratis, wie legt die logica uit?
 • Ferdinand Nuyts

  1 week geleden
  Duizenden aannemers in België pompen miljarden liters grondwater in de riolering, en 160.000.000. literwater loopt weg door lekkende leidingen per dag. Hallo.

Geld