Tamara Uten (35) en haar zoon Rico (15). Het begon met één kat, nu hebben ze 26 poezen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tamara Uten (35) en haar zoon Rico (15). Het begon met één kat, nu hebben ze 26 poezen. © Steven Richardson

Door rugproblemen moet Tamara (35) leven van een uitkering van 1.100 euro: "Maar ik denk er niet aan mijn dieren weg te doen”

Begin dit jaar kocht ze haar eigen huis, maar het grootste deel van Tamara’s budget gaat niet naar haar woonlening. Wél naar haar 26 katten. “Aan voeding, kattenbakvulling en de dierenarts spendeer ik maandelijks toch een 800 euro”, zegt ze. “Omdat ik wegens rugproblemen even niet kan werken, gaat al mijn spaargeld daar momenteel naartoe. Maar ik denk er niet aan om mijn dieren weg te doen. Dan eet ik zelf nog liever een boterham minder.”

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. 1 op de 20 Belgen is koopverslaafd: de grootste alarmsignalen en remedies. “Kleding die met etiket in de kleerkast verdwijnt is een duidelijk teken”
  PREMIUM

  1 op de 20 Belgen is koopver­slaafd: de grootste alarmsigna­len en remedies. “Kleding die met etiket in de kleerkast verdwijnt is een duidelijk teken”

  Van “Ik heb er toch hard voor gewerkt” tot “Ja, maar het was in de solden”: als het om shoppen gaat, hebben we vaak een lange lijst met excuses klaar. Maar waar eindigt de ‘retail therapy’ en begint de verslaving? Uit onderzoek blijkt immers dat 1 op de 20 Belgen koopverslaafd is. Een professor consumentengedrag en een professor klinische psychologie helpen je vast te stellen of je zelf problematisch koopgedrag vertoont, en wat je eraan kan doen. “De alarmbellen gaan vaak veel te laat af.”