De voormalige Amerikaanse president Donald Trump.
Volledig scherm
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump. © Photo News

Donald Trump geen fan van bitcoin: “Het lijkt oplichterij”

Donald Trump, de voormalige president van de Verenigde Staten, is geen fan van bitcoin. Dat liet hij uitschijnen tijdens een televisie-interview. “Bitcoin, het lijkt gewoon oplichterij”, zei Trump. Hij vindt dat de Amerikaanse dollar de belangrijkste valuta ter wereld moet blijven.

16 reacties

 • Lisette Theunis

  11 maanden geleden
  Het is wat het lijkt..
 • ivan de ridder

  11 maanden geleden
  Brecht De Koker, niet alleen dat. Vanaf de rijksten zich beginnen te moeien met de waarde en pumpen/dumpen via tweets moet je als particulier voorzichtig zijn. Bovendien kan deze 'munt' kapot gereguleerd worden door authoriteiten (China waar mining aan banden gelegd wordt). Ik blijf ervanaf want het kan alle richtingen uitgaan, maar 1 ding is duidelijk. Als de paniek zwaar toeslaat, kun je bij sommige brokers gewoon niet tot verkoop overgaan omdat hun servers overbelast geraken.
 • Bert De Bruin

  11 maanden geleden
  Bitcoin, Euro, Pond of Dollar het blijven uiteindelijk allemaal ruilmiddelen met een manipulatieve eigenschap. Echter als een Bitcoin zijn waarde wordt bepaald door iedere scheet die Musk laat dan heb ik toch mijn twijfels.
 • nicole desseyn

  11 maanden geleden
  Gewoon er van weg blijven !
 • Brecht De Koker

  11 maanden geleden
  Zolang men waarde blijft hechten aan Bitcoin, zal het een koers kennen. Zo is het ook met goud, tenslotte ook maar een gewoon ijzer. De schaarste bepaalt de waarde, vroeger ook met tulpen maar die vielen gemakkelijk bij te kweken. Het enige wat Bitcoin nekt zijn de vele altcoins en memecoins waardoor het net zoals de tulpenmanie geen uniek iets meer is.
 1. Crypto in 1-2-3: deze fouten moet je vermijden als je start met crypto

  Crypto in 1-2-3: deze fouten moet je vermijden als je start met crypto

  In deze tiende aflevering van de HLN-podcast Crypto in 1-2-3 geven Kim en Peter praktisch advies om te starten met crypto. Welke tools zijn er om van start te gaan in de cryptowereld? Hoe beperkt je je risico? Hoe verkrijg je bitcoins? Is er kapitaalgarantie? Wat is een broker? Welke fouten hebben Peter en Kim zelf gemaakt en wat zijn de belangrijkste stappen waar je moet opletten voor je gaat investeren? Vragen waarop we in deze tiende aflevering allemaal een antwoord op krijgen.
 1. “Ik ben rijk, maar ik kan niet aan mijn geld”: experts waarschuwen voor oplichting met bitcoins
  PREMIUM

  “Ik ben rijk, maar ik kan niet aan mijn geld”: experts waarschu­wen voor oplichting met bitcoins

  Niet alleen jongeren liggen in het vizier van oplichters die je met grote bitcoinwinsten willen verleiden, de slachtoffers bevinden zich in alle lagen van de bevolking. Hoe onderscheid je betrouwbare cryptomuntinfo van pure oplichting? “Soms krijg je zelfs wat ‘winst’ uitgekeerd, waardoor je in de verleiding komt om nog wat meer geld te beleggen”, waarschuwt expert Thomas Spaas. Hij vertelt hoe ze te werk gaan, en Gwen Busseniers, die cryptoschool.be runt, legt uit hoe je niet in de val trapt.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.

Geld