pen
Volledig scherm
pen © Getty Images

Doe je aan pensioensparen? Vorig jaar trapten bijna 3.000 mensen in deze fiscale valkuil

Spaargids.bePensioensparen creëert financiële ademruimte en levert je tegelijk een fiscaal voordeel op. Toch resulteert meer pensioensparen niet noodzakelijk in een hoger belastingvoordeel. Bijna 3.000 pensioenspaarders ontvangen dit jaar zelfs een kleiner fiscaal voordeel dan wanneer ze iets minder hadden gespaard. Dat schrijft De Tijd op basis van gegevens van de FOD Financiën. Spaargids.be legt uit hoe je de fiscale valkuil vermijdt.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Mag je handsfree vergaderen achter het stuur? Dit zegt je verzekering
  Independer

  Mag je handsfree vergaderen achter het stuur? Dit zegt je verzeke­ring

  Digitaal vergaderen terwijl je met de auto naar het werk rijdt, is voor velen een handige en tijdbesparende oplossing. Strikt genomen is het niet verboden, maar gevaarlijk is het wel. In Nederland vrezen verzekeraars dan ook voor ‘Zoom-gevallen’. Ben je verzekerd als je in je auto deelneemt aan een videovergadering? En maakt het een verschil als je dit handsfree doet? Independer.be bekijkt dit nieuwe fenomeen.

Geld