Met welke diploma's vind je zeker werk? En wat kan je verdienen?
Volledig scherm
Met welke diploma's vind je zeker werk? En wat kan je verdienen? © Getty Images

Dit zijn de beste diploma’s om werk te vinden

JobatHet is geen geheim dat de ene studie sneller uitzicht geeft op een job dan de andere. Zo vinden afgestudeerden met een diploma in STEM of de zorg vaak heel snel werk. Twijfel je nog over je studies na de zomer? Jobat.be geeft je per opleidingsniveau de 3 diploma’s met de grootste kans op een job.

 1. “Kan ik zelf te weten komen hoeveel ik ga moeten bijbetalen?” 5.000 vragen en 200.000 Vlamingen volgden live de HLN Energiedag
  Play

  “Kan ik zelf te weten komen hoeveel ik ga moeten bijbetalen?” 5.000 vragen en 200.000 Vlamingen volgden live de HLN Energiedag

  Het HLN Energiepanel beantwoordde 6 uur lang live uw energievragen. Meer dan 200.000 mensen volgden onze livestream en blog met antwoorden op de voet. Onze 7 experts kregen meer dan 5.000 vragen. U kan deze namiddag de 100 meest gestelde vragen en antwoorden terugvinden in een overzichtelijk artikel. Bedankt om zo massaal af te stemmen op het HLN Energiepanel. Herlees hieronder de liveblog.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 3. Minder woonleningen en fors gedaalde koopkracht voor vastgoed: gaan de prijzen van huizen ook dalen?
  Play

  Minder woonlenin­gen en fors gedaalde koopkracht voor vastgoed: gaan de prijzen van huizen ook dalen?

  De koopkracht van de Belg voor vastgoed heeft een klap gekregen: het aantal hypothecaire leningen is in de eerste zeven maanden van dit jaar met 19 procent gedaald. Dat blijkt uit cijfers van Immoteker Finnoteker. Wie toch nog een huis koopt, koopt kleiner. Zal de daling in het aantal woonleningen en kopers ook leiden tot een daling van de vastgoedprijzen? “Zo eenvoudig werkt het helaas niet", zegt financieel expert Paul D’Hoore bij VTM Nieuws.