Sven en Cindy wonen in een gerenoveerde bungalow in Moorsele.
Volledig scherm
PREMIUM
Sven en Cindy wonen in een gerenoveerde bungalow in Moorsele. © Eddy Vangroenderbeek

"Dit soort instapklare en gerenoveerde huizen komen niet vaak op de markt": het huis van Sven en Cindy is volgens makelaar minstens 550.000 euro waard

Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt elke week de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Bram Maes van BiX estate een compleet gerenoveerde bungalow in Moorsele in een rustige buurt. “Eigenlijk is dit meer een nieuwbouw dan een gerenoveerd huis”, vindt Maes. “Dit is een voorbeeld van een perfecte renovatie.”

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Banken halen Europese beurzen naar beneden: aandeel Deutsche Bank 8,5 procent omlaag
  3

  Banken halen Europese beurzen naar beneden: aandeel Deutsche Bank 8,5 procent omlaag

  De Europese beurzen hebben de handel vrijdag afgesloten met duidelijke verliezen, door nervositeit over de banken. Het aandeel van Deutsche Bank verloor op de beurs van Frankfurt vrijdag zowat 8,5 procent van zijn waarde. De sector kent sinds de recente bankperikelen in de VS en de ondergang van Credit Suisse een bewogen periode. Bovendien weegt ook een Amerikaans onderzoek over banken die mogelijk de sancties tegen Rusland omzeilen, op het beurssentiment.
 2. “Als ze echt doorduwen, is dat pure waanzin”: leggen vakbonden de hele winkelsector plat?
  PREMIUM
  134

  “Als ze echt doorduwen, is dat pure waanzin”: leggen vakbonden de hele winkelsec­tor plat?

  De situatie bij Delhaize dreigt de hele winkelsector in ons land op stelten te zetten nu ACV Puls en ACLVB een stakingsaanzegging indienden voor alle winkels: van de grote distributieketens tot de kleine zelfstandige. Daarmee komen nu ook kledingzaken en andere winkelketens in het vizier van de vakbonden. Moeten we komende week gesloten deuren bij JBC of Gamma vrezen? Waar valt de grootste actiebereidheid te verwachten? Een topvrouw van de vakbond legt uit, twee experts analyseren: “Gaan we echt nog meer Belgische arbeidsplaatsen vernietigen?”
 3. De ene schatting is gratis, de andere kost 300 euro: wat is de beste optie als je je huis verkoopt en waarin zit het verschil?
  PREMIUM

  De ene schatting is gratis, de andere kost 300 euro: wat is de beste optie als je je huis verkoopt en waarin zit het verschil?

  Vanaf 2022 is een schatting verplicht om een lening te krijgen als je een huis koopt. De bank mag die uitvoeren op basis van statistieken. Maar als je je huis verkoopt, gebeurt de waardebepaling veel gedetailleerder. Je kunt daarvoor aankloppen bij vier verschillende partijen, die allemaal hun eigen manier van werken hebben. Onze woonexpert Björn Cocquyt lijst hun methodes op zodat je weet waarom je voor wie moet kiezen.
 4. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.