Vandaag is 31 procent van het totale aantal energiemeters digitaal.
Volledig scherm
Vandaag is 31 procent van het totale aantal energiemeters digitaal. © Getty Images/EyeEm

Digitale energiemeter: bijna 80.000 weigeringen van gezinnen dragen bij tot vertraagde uitrol

MijnenergieDe plaatsing van de digitale meters voor elektriciteit en aardgas ligt volgens Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) achter op de initiële planning. Eén van de redenen is de moeilijkheid om bij de consument binnen te geraken, omwille van de negatieve perceptie rond de digitale meter. Mijnenergie.be licht toe.

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Grote stap: Australië blokkeert voor het eerst bouw van nieuwe steenkoolmijn, om Great Barrier Reef te beschermen

  Grote stap: Australië blokkeert voor het eerst bouw van nieuwe steenkool­mijn, om Great Barrier Reef te beschermen

  Voor het eerst heeft Australië de komst van een koolmijn geblokkeerd. Het land beroept zich daarvoor op milieuwetten. De koolmijn zou op amper tien kilometer van het Great Barrier Reef, het grootste koraalrif ter wereld, komen. Volgens de Australische minister van Milieu Tanya Plibersek houdt het project een te groot risico in voor het beroemde koraalrif, dat al heel kwetsbaar is.
 3. Deze tien motoren worden binnenkort onbetaalbaar: “Maar let op, er rijden veel samengeraapte of slecht onderhouden exemplaren rond”
  PREMIUM

  Deze tien motoren worden binnenkort onbetaal­baar: “Maar let op, er rijden veel samenge­raap­te of slecht onderhou­den exemplaren rond”

  Motorfietsen zijn zelden een goede investering. In tegenstelling tot auto’s, waar sommige exclusieve voertuigen in waarde stijgen nog voor ze bij de verdeler buitenrollen, zijn er amper motorfietsen die je als beleggingsobject kan bezien. Maar zoals steeds bevestigen de uitzonderingen de regel. Onze motorexpert Arno Jaspers zocht enkele buitenkansjes voor je uit. “Laat je niet vangen aan koopjes die te mooi lijken om waar te zijn, er zijn enkele zaken waar je bij aankoop best rekening mee houdt.”