Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Deze vergoeding mogen energieleveranciers niet meer zomaar aanrekenen

Mijnenergie.beBij de meeste energieleveranciers betaal je bovenop de energieprijs een vaste vergoeding. Die dekt hun administratieve en operationele kosten. Verschillende leveranciers rekenen die vergoeding integraal aan bij het begin van het contractjaar, wat klanten ontmoedigt om over te stappen naar een andere speler. Hoewel de Ombudsdienst voor Energie en Test Aankoop ijveren om die jaarlijkse vaste vergoeding af te schaffen, grijpt de federale overheid nu slechts gedeeltelijk in. Mijnenergie.be legt uit wat er aan de hand is. 

  1. Zwartrijden kost De Lijn tientallen miljoenen euro's: “Precies vanzelfsprekend geworden om niet meer te betalen”

    Zwartrij­den kost De Lijn tientallen miljoenen euro's: “Precies vanzelf­spre­kend geworden om niet meer te betalen”

    De coronacrisis heeft er ook voor gezorgd dat meer mensen zwartrijden bij De Lijn. Dat kost de Vlaamse openbaarvervoersmaatschappij tot 30 miljoen euro per jaar. De Lijn waarschuwt daarnaast voor aanhoudende structurele tekorten de komende jaren: de coronacrisis leidde tot minder inkomsten en meer uitgaven. “Financieel ziet het plaatje er niet rooskleurig uit”, aldus CEO Ann Schoubs.
  2. Problemen met slaapapneu-apparaten nemen grote hap uit winst van Philips

    Problemen met slaapapneu-apparaten nemen grote hap uit winst van Philips

    De problemen die het Nederlandse technologieconcern Philips heeft met zijn slaapapneu-apparaten, hebben een stevige hap uit de winst van het concern genomen. Philips heeft het jaar afgesloten met een winst uit de voortgezette activiteiten van 612 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 999 miljoen euro. De problemen met de apparaten zadelden het bedrijf op met een kostenpost van 719 miljoen euro, zonder de juridische kosten .