Lange wachtrijen op de luchthaven van Zaventem.
Volledig scherm
PREMIUM
Lange wachtrijen op de luchthaven van Zaventem. © BELGA

“Deze staking is niet expliciet gedekt door passagiersrechten”: wat als je je vlucht mist door drukte? En kan je dan nog rekenen op je reisverzekering?

Opnieuw grote chaos op de luchthaven van Charleroi vandaag. Het veiligheidspersoneel staakt voor de tweede dag op rij en bezet verschillende toegangswegen. Passagiers moeten daardoor lang wachten, en missen zo mogelijk hun vlucht. Maar wanneer heb je nu ook alweer recht op een schadevergoeding? En hoeveel bedraagt die dan? Onze journalist zocht het uit.

 1. Mogen slaapmiddeltjes mee op het vliegtuig? En geldt mijn doktersvoorschrift ook in Spanje? Dit moet je weten over medicatie op reis
  PREMIUM

  Mogen slaapmid­del­tjes mee op het vliegtuig? En geldt mijn dokters­voor­schrift ook in Spanje? Dit moet je weten over medicatie op reis

  Van pijnstillers tot laxeermiddelen, zowat iedere Vlaming steekt wel een reisapotheek in zijn koffer. Maar zijn er ook geneesmiddelen die absoluut verboden zijn in andere landen? En vervoer je je medicatie best in je handbagage of gewone bagage? Wij vroegen advies aan de Algemene Pharmaceutische Bond (APB). “In de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië staan er zware straffen op de illegale import van verdovende middelen.”
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.