Lange wachtrijen op de luchthaven van Zaventem.
Volledig scherm
PREMIUM
Lange wachtrijen op de luchthaven van Zaventem. © BELGA

“Deze staking is niet expliciet gedekt door passagiersrechten”: wat als je je vlucht mist door drukte? En kan je dan nog rekenen op je reisverzekering?

Opnieuw grote chaos op de luchthaven van Charleroi vandaag. Het veiligheidspersoneel staakt voor de tweede dag op rij en bezet verschillende toegangswegen. Passagiers moeten daardoor lang wachten, en missen zo mogelijk hun vlucht. Maar wanneer heb je nu ook alweer recht op een schadevergoeding? En hoeveel bedraagt die dan? Onze journalist zocht het uit.

 1. Mogen slaapmiddeltjes mee op het vliegtuig? En geldt mijn doktersvoorschrift ook in Spanje? Dit moet je weten over medicatie op reis
  PREMIUM

  Mogen slaapmid­del­tjes mee op het vliegtuig? En geldt mijn dokters­voor­schrift ook in Spanje? Dit moet je weten over medicatie op reis

  Van pijnstillers tot laxeermiddelen, zowat iedere Vlaming steekt wel een reisapotheek in zijn koffer. Maar zijn er ook geneesmiddelen die absoluut verboden zijn in andere landen? En vervoer je je medicatie best in je handbagage of gewone bagage? Wij vroegen advies aan de Algemene Pharmaceutische Bond (APB). “In de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië staan er zware straffen op de illegale import van verdovende middelen.”
 2. Hoe slim is een belegging in ‘afslankspuitjes’ zoals Ozempic? “Dit middel blijft nodig, dus het kan een echte bestseller worden”
  PREMIUM

  Hoe slim is een belegging in ‘afslank­spuit­jes’ zoals Ozempic? “Dit middel blijft nodig, dus het kan een echte bestseller worden”

  Kim Kardashian doet het. Elon Musk ook. En als zij iets in beweging zetten, volgen meestal velen. We hebben het over de trend om moeiteloos kilo’s te verliezen met Ozempic en Mounjaro: medicijnen die eigenlijk bedoeld zijn voor diabetici. Kan je daar als belegger ook aan verdienen? Onze geldexpert Pascal Paepen maakt de rekensom: “Geneesmiddelenproducenten zullen de komende decennia nog veel geld verdienen.”