Werken bij warm weer: mag je met een korte broek naar het werk? En moet je baas airco voorzien?
Volledig scherm
Werken bij warm weer: mag je met een korte broek naar het werk? En moet je baas airco voorzien? © Getty Images

Deze maatregelen moet je baas nemen tijdens een hittegolf

JobatHet wordt de komende dagen broeiend warm, en dat kan onaangename gevolgen hebben op je werkplek. Werkgevers moeten dan maatregelen nemen om de impact te beperken. Waaruit bestaan die precies? Vanaf wanneer moet het? En hoe zit het met telewerkers? Jobat.be vroeg raad aan arbeidsexpert Helena Muyldermans van Vlaamse werkgeversorganisatie Voka en Catherine Mairy, legal experte bij Partena Professional.

 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. “Dit huis is een eeuw oud, maar klaar voor een tweede jeugd”: Deze schitterende herenhuizen staan vandaag te koop vanaf 449.000 tot 1.445.000 euro
  PREMIUM

  “Dit huis is een eeuw oud, maar klaar voor een tweede jeugd”: Deze schitteren­de herenhui­zen staan vandaag te koop vanaf 449.000 tot 1.445.000 euro

  Er zijn maar weinig huizen met gevels die zo’n uitstraling hebben als herenwoningen. Ook de interieurs hebben vaak tonnen karakter en tal van sierlijke elementen verklappen de rijkdom van de bouwheer van weleer. Droom jij ervan zo’n pand het jouwe te mogen noemen? Onze woonexpert Björn Cocquyt zocht in elke Vlaamse provincie naar een uitzonderlijk herenhuis dat te koop staat. Deze vijf pareltjes zijn nog erg authentiek.
 3. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.