In welke sector word je goed betaald?
Volledig scherm
In welke sector word je goed betaald? © Getty Images

Deze job kies je best (niet) als je veel geld wilt verdienen

JobatHet inkomen van de 20 procent rijksten in ons land ligt 3,6 keer hoger dan het inkomen van de 20 procent armsten. De keuze voor een bepaalde job of sector speelt daar uiteraard een belangrijke rol in. Jobat.be zocht de vijf best en de vijf slechtst betaalde jobs en sectoren uit. Wie veel waarde hecht aan het loon, weet dus waar best (niet) gekeken bij de zoektocht naar een baan.

 1. Energieleverancier dreigt failliet te gaan: hoe kan je je als klant indekken? “Neem screenshots van betaalde voorschotten”
  MijnEnergie

  Energiele­ve­ran­cier dreigt failliet te gaan: hoe kan je je als klant indekken? “Neem screenshots van betaalde voorschot­ten”

  Na de faillissementengolf op de Britse energiemarkt ondervindt nu ook een Belgische energieleverancier betalingsmoeilijkheden. Hoewel Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) aankondigde alle nodige stappen te ondernemen, valt een faillissement niet uit te sluiten. “Je wacht als klant beter niet af tot het zover is”, meent energie-expert Kristof De Paepe van Mijnenergie.be. “Door nu al voorzorgsmaatregelen te nemen, vermijd je problemen en financiële schade”, luidt het.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.

Geld