Cryptomiljonair Glauber Contessoto is 33 jaar oud en woont in Los Angeles.
Volledig scherm
Cryptomiljonair Glauber Contessoto is 33 jaar oud en woont in Los Angeles. © Youtube

Dertiger steekt al zijn geld in Dogecoin en is twee maanden later miljonair

CryptomuntenEen dertiger uit Los Angeles zegt dat hij op twee maanden miljonair is geworden door al zijn geld in de cryptomunt Dogecoin te investeren. Glauber Contessoto (33) kocht begin februari voor 180.000 dollar (149.000 euro) Dogecoin. Op 15 april liet hij op Reddit weten Dogecoin-miljonair te zijn. Hij liet zich inspireren door Elon Musk. Experten waarschuwen voor een zeepbel.

27 reacties

 • jozeg de boeck

  1 jaar geleden
  ESMA en anderen blijven maar waarschuwen en wij blijven verdienen.
 • Marcus Vadis

  1 jaar geleden
  Hij is pas miljonair als de munten verkocht zijn, anders is hij slechts virtueel miljonair en dat kan snel verkeren.
 • mutley dastardly

  1 jaar geleden
  En ineens ziet Elon Musk het licht - nl. de prijs van Cryptomunten - je verstookt electriciteit - en je veroorzaakt direct of indirect het genereren van CO2. M.a.w. cryptomunten gaan de ban in - de prijzen gaan instorten. Eens dat gebeurt - gaan de serieuze mensen stoppen met die waanzin (het lijkt fel op de tulpenrage) - en dan gaan de flikken de georganiseerde misdaad kunnen aanpakken. Ze mogen gewoon dan elke transactie gaan als verdacht onderscheppen! Hoera.
 • cyriel verbeek

  1 jaar geleden
  en als je dat niet geloofd maken we je wel wat anders wijs!
 • Lisette Theunis

  1 jaar geleden
  De dag dat de muziek van dit gigantisch ponzi systeem stilvalt, zullen er veel in paniek slaan als ze geen stoel meer vinden om op te gaan zitten..
 1. Belastingexpert waarschuwt voor fiscale gevolgen van beleggen in bitcoins: "Als je veel transacties uitvoert, zullen je inkomsten beschouwd worden als beroepsinkomen"
  PREMIUM

  Belasting­ex­pert waarschuwt voor fiscale gevolgen van beleggen in bitcoins: "Als je veel transac­ties uitvoert, zullen je inkomsten beschouwd worden als beroepsin­ko­men"

  De handel in virtuele of cryptomunten, waaronder de bitcoin, is hotter dan ooit. Afgelopen jaar ontstond zelfs een fameuze beleggershype. Daardoor is de waarde van bitcoin op een half jaar tijd met 350 procent gestegen en eind februari 2021 is bitcoin voor het eerst uitgestegen boven de waarde van 60.000 dollar, of zo’n kleine 50.000 euro. Maar wat als je zelf in bitcoin gaat beleggen en je na verloop van tijd je virtuele munt met een mooie meerwaarde kan gaan verkopen? Word je dan belast op je winst of niet? Onze fiscaal expert Michel Maus ontwart het fiscale kluwen.
 2. Wordt investeren in emissiehandel even interessant als in bitcoin? “Als koers naar 100 euro gaat, verdubbel je je aandeel”
  PREMIUM

  Wordt investeren in emissiehan­del even interes­sant als in bitcoin? “Als koers naar 100 euro gaat, verdubbel je je aandeel”

  Niet alleen de prijs van bitcoin gaat door het dak, ook de ETS-koers is aan een klim van meer dan 50% bezig sinds het begin van het jaar, en staat dicht tegen de grens van 50 euro. “Misschien zegt ‘ETS’ je niets, maar het is een prijs die onze economie in de komende decennia wellicht meer zal bepalen en vormgeven dan die van bitcoin”, aldus onze beursexpert Geert Noels. Hij legt uit wat het is en waarom deze klimaataandelen interessant zijn.
 3. “Ik ben rijk, maar ik kan niet aan mijn geld”: experts waarschuwen voor oplichting met bitcoins
  PREMIUM

  “Ik ben rijk, maar ik kan niet aan mijn geld”: experts waarschu­wen voor oplichting met bitcoins

  Niet alleen jongeren liggen in het vizier van oplichters die je met grote bitcoinwinsten willen verleiden, de slachtoffers bevinden zich in alle lagen van de bevolking. Hoe onderscheid je betrouwbare cryptomuntinfo van pure oplichting? “Soms krijg je zelfs wat ‘winst’ uitgekeerd, waardoor je in de verleiding komt om nog wat meer geld te beleggen”, waarschuwt expert Thomas Spaas. Hij vertelt hoe ze te werk gaan, en Gwen Busseniers, die cryptoschool.be runt, legt uit hoe je niet in de val trapt.
 1. HLN DOC. Sluwe bedrijven beloven jongeren luxeleven op social media: “Meer dan 1.000 euro verloren, al had het veel erger kunnen zijn”
  PREMIUM

  HLN DOC. Sluwe bedrijven beloven jongeren luxeleven op social media: “Meer dan 1.000 euro verloren, al had het veel erger kunnen zijn”

  Slapend rijk worden vanop een tropisch eiland, wie wil dat nu niet? Wel, dagelijks krijgen honderden Belgische jongeren van influencers te horen dat een opleiding in online trading en cryptocurrency dé manier is om die droom werkelijkheid te laten worden. Al zijn die beloftes met een grote korrel zout te nemen. HLN infiltreerde maandenlang bij een multi-level marketingbedrijf, dat zelfs minderjarigen aan het lijntje houdt. Zo ook de 16-jarige Jesse*: “Ze hebben ingespeeld op mijn motivatie om geld te verdienen, maar uiteindelijk heb ik meer dan 1.000 euro verloren.”

Geld