Eneco/Photo News
Volledig scherm
© Eneco/Photo News

Demir wil elektriciteitsfactuur verlagen door oversubsidiëring aan te pakken

De Vlaamse regering heeft beslist dat vanaf nu ook een jaarlijkse actualisatie wordt doorgevoerd van de steunhoogte voor technologieën als biomassa- en biogasinstallaties en fossiele warmtekrachtinstallaties (WKK). Dat meldt minister van Energie Zuhal Demir (N-VA), die op die manier de “oversubsidiëring” wil aanpakken en zo de elektriciteitsfactuur van gezinnen en ondernemingen verlagen.

37 reacties

 • John Stahl

  5 maanden geleden
  Als de overheid zich ergens mee bemoeit zal het alleen maar duurder en slechter worden. Dat bewijzen ze telkenmale opnieuw.
 • gustaaf van bever

  5 maanden geleden
  Als Vadertje Staat met 50 a 60% gaat lopen op de prijs van brandstoffen, weet je drommels goed waar kan geholpen worden. Waarom niet bv heffingen op 1.5 € / liter houden en daarboven niets? Wat gas betreft, we hebben die Rus goed liggen hé? En Noorwegen maar lachen en innen..En zal nog erger worden naarmate Duitsland ook vragende partij zal zijn daar. Met andere woorden, aan de top en geknoei van jewelste.
 • piet devlieger

  5 maanden geleden
  Begin gewoon eens met àlle subsidies af te schaffen, maar dan ook alle. Subsidies geven betekent scheepsladingen geld door deuren en vensters gooien terwijl uiteindelijk de werkenden de rekening betalen. En wat voor een rekening. Subsidies geven is profiteurs creëren en aanmoedigen. Wil je wat ? Werk er dan voor en betaal er zelf voor. Zonder subsidies zouden al lang alle werkplaatsen ingevuld zijn. Wie in een betaalde hangmat ligt wil niet werken en zal ook niet werken.
 • René Van Halen

  5 maanden geleden
  De beste oplossing is het invoeren van een prosumententaks voor bedrijven.
 • Johan Goris

  5 maanden geleden
  Iedereen een digitale teller voor gas en elektriciteit! Prosumententarief kan weg en het geeft betere controle op je verbruik.