Debby Pfaff: “Geld komt niet uit de lucht gevallen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Debby Pfaff: “Geld komt niet uit de lucht gevallen.” © Dieter Bacquaert

Debby Pfaff (47) is aan het sparen voor een eigen huis: “De financiële katers die mijn pad al zijn gekruist, zijn niet meer op één hand te tellen”

Debby Pfaff (47), de oudste dochter van de bekendste doelman van het land, laat in haar portemonnee én haar ziel kijken. Vindt ze dat geld — net als een bal op de grasmat — moet rollen? In onze rubriek Centen en percenten vertelt ze openhartig wat ze thuis heeft geleerd over oppotten en uitgeven. “Elk jaar is er wel iéts dat onverwacht belangrijker is dan investeren in bakstenen.”

 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 3. “Ik trok bleek weg toen ik na mijn eerste jaar als zelfstandige mijn belastingbrief in de bus kreeg”: drie BV's gunnen ons een kijkje in hun portemonnee
  PREMIUM

  “Ik trok bleek weg toen ik na mijn eerste jaar als zelfstandi­ge mijn belasting­brief in de bus kreeg”: drie BV's gunnen ons een kijkje in hun portemon­nee

  We vroegen drie bekende Vlamingen hoe zij omgaan met hun geld. Presentator Sam De Bruyn (35), tv-kok Wim Ballieu (39) en #LikeMe’-ster Maksim Stojanac (24) vertellen welke lessen ze hierover hebben meegekregen van thuis en waarin ze investeren. “Ik heb een bloedhekel aan financiële risico’s. Mijn grootouders hebben al hun spaargeld immers in rook zien opgaan door het te beleggen in Lernout & Hauspie.”

Geld