Krijgen we binnenkort eindelijk hogere spaarrentes?
Volledig scherm
PREMIUM
Krijgen we binnenkort eindelijk hogere spaarrentes? © Getty Images / Sofie Silbermann

“De andere Belgische banken zullen de spaarrente dit jaar nog moeten verhogen”: eerste kleine bank verhoogt rente op spaarboekjes fors

Spaarbank CKV kondigde gisteren aan dat ze de rente op haar spaarrekeningen verhoogt van 0,25 naar 0,70 procent. Goed en lang verwacht nieuws voor de Belgische spaarders dus, want CKV wordt zo de bank met de best renderende spaarrekening op de markt. Zullen andere en grotere banken volgen? En is dit de start van een bloeiperiode voor wie spaart? Onze geldexpert Pascal Paepen legt uit: “De kritiek op de rentemarges van grootbanken zal toenemen, zeker wanneer de Europese Centrale Bank nog een renteverhoging doorvoert.”

 1. Zijn coöperatieve aandelen een goed alternatief voor het spaarboekje? “Onderschat het dividend en andere voordelen niet, maar let op voor de risico’s”
  PREMIUM

  Zijn coöperatie­ve aandelen een goed alterna­tief voor het spaarboek­je? “Onderschat het dividend en andere voordelen niet, maar let op voor de risico’s”

  De beurs zit volgens velen in een berenmarktrally. Dat betekent dat de mooie stijging van de aandelenkoersen sinds midden juni wellicht gevolgd zal worden door een nieuwe daling. De inflatie, de rentestijging, de energiecrisis in Europa en een dreigende recessie doen vermoeden dat er geen goed weer op komst is. Zet je dan best al je spaargeld weer op je spaarrekening, of is er toch een alternatief? Onze geldexpert Pascal Paepen wijst op de aantrekkelijkheid van coöperatieve aandelen. Maar let wel op voor de risico’s. “Een risicoloze investering of belegging bestaat trouwens niet, wat men je ook wil aanpraten.”
 2. HET DEBAT VAN DE DAG. Moeten werklozen na drie jaar hun uitkering verliezen? Dit is jullie mening

  HET DEBAT VAN DE DAG. Moeten werklozen na drie jaar hun uitkering verliezen? Dit is jullie mening

  CD&V-voorzitter Sammy Mahdi lanceerde gisteren een opvallend nieuw standpunt van zijn partij. Wie drie jaar werkloos is én een ultiem jobaanbod of elke opleiding weigert, die moet het recht op zijn of haar uitkering verliezen. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau had het meteen over “stampen op werklozen”. Zullen werklozen op die manier meer aangemoedigd worden om te gaan werken of zullen ze toch eerder definitief verloren zijn voor de arbeidsmarkt? Eerder vandaag lieten we experts aan het woord. Nu is het jullie beurt. Dit is jullie mening.