BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Daarom is de gasprijs nu zo hoog, dit betekent ‘kilowattuur’ en zo weet u of u goed zit bij uw energieleverancier: 23 vragen en antwoorden om de energiecrisis eindelijk te begrijpen

Kreeg de energiefactuur jarenlang nauwelijks belangstelling, behalve als er eens een betalingsherinnering in de bus viel, dan bepaalt ze vandaag ons leven. Begrijpt u ook weinig van de energiecrisis en het gegoochel met kilowattuur, de terugverdientijd van zonnepanelen en de vraag of u nu van energieleverancier moet veranderen? U bent heus niet de enige. 23 vragen en antwoorden om het u simpel uit te leggen.

58 reacties

 • Theo Lavers

  2 maanden geleden
  Ik heb ook mijn twijfels. Heb het ooit eens zelf uitgerekend en 70 a 80% zijn allerlei taxen en kosten.vb 2€ elektriciteit en 8€ kost = 10€ .3 x duurder elektriciteit geeft 6€ +8€ kost = 14€. Hoe komt men dan aan 30€ in de praktijk ?
 • Dirk Vanmenklten

  2 maanden geleden
  Uw tabel vd percentage kloppen niet, 6% is juist de rest niet... de taksen zijn op mijn factuur nog steeds hetzelfde als begin dit jaar hoor, hoe jullie aan die berekening komen wil ik graag eens zien want dan betaal ik teveel taksen :-))))
 • Leonarda Van Opbroecke

  2 maanden geleden
  De leveranciers maken niet het zo grote verschil.Het is de overheid zelf met hun distributiekosten, transportkosten, WKK, allerhande bijdrages die niet voor energie zijn maar om andere uitgaven te dekken. Bv Fedrale bijdrage is voor OCMW en werkloosheidskassen Enz. Plus EU die hun uitstootrechten van 9€ naar 90€ de ton heeft opgelegd aan energieproducenten. Die de consument wel betaalt. En wat doen ze met die miljarden inkomsten voor het milieu?Gascentrales bouwen en oorlogen steunen.
 • Hugo hofmans

  2 maanden geleden
  Ge kunt de TV niet opzetten of het is van energieprijzen, maatregelen om de factuur te verminderen maar de Belgische staat heeft géén geld meer ! Ze hebben héél goed hun werk gedaan tijdens de corona maar een staat blijft geen geld hebben voor zoveel steun. Betaal gewoon uw rekening en doe wat minder met iets anders. Binnenkort komt Zelensky alles oplossen, als dank voor wat wij allemaal voor hem doen.
 • Maria Troch

  2 maanden geleden
  De regering zal wel haar zakken vullen waarom zoveel weg er mee de croo en jambon zullen niets de kort komen mensen denk goed ma bij de volgende verkiezingen