Beursexpert Pascal Paepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Beursexpert Pascal Paepen. © Getty Images, Steven Richardson

Cybersecurity boomt: onze beursexpert vertelt welke bedrijven interessant zijn om nu in te beleggen

Maakt het uit waarin je belegt? Natuurlijk wel! Kies bij voorkeur voor beleggingen in sectoren en bedrijven die harder groeien dan gemiddeld, maar pas op voor kortstondige hypes. Beleg liever in stabiele bedrijven die, ongeacht het economische klimaat, erin slagen op een duurzame manier hogere omzetten en winsten te genereren. Een van die sectoren is volgens onze beursexpert Pascal Paepen cybersecurity. “Zolang er hackers zijn, zullen er bedrijven zijn die geld verdienen aan cybersecurity.” Hij vertelt in welke bedrijven je het best investeert.

 1. "Soms is losgeld betalen bijna onvermijdelijk": geldexperte legt uit hoe je je wapent tegen de opmars van cyberafpersing
  PREMIUM

  "Soms is losgeld betalen bijna onvermijde­lijk": geldexper­te legt uit hoe je je wapent tegen de opmars van cyberafper­sing

  De Zweedse supermarktketen Coop moest onlangs 800 winkels sluiten omdat de kassasystemen niet meer werkten. Coop werd gehackt, samen met een duizendtal andere bedrijven in verschillende delen van de wereld. De cybercriminelen drongen binnen via software voor de toeleveringsketen, waarop al die bedrijven zijn aangesloten. Aanvallen met ransomware zijn sinds de coronapandemie fors toegenomen. Wat kan je doen om je te beschermen en een zware financiële kater te vermijden? Onze geldexperte Véronique Goossens brengt raad.
 2. Amerikaanse farmabedrijven betalen 22 miljard euro om opioïdencrisis te doen verdwijnen

  Amerikaan­se farmabe­drij­ven betalen 22 miljard euro om opioïden­cri­sis te doen verdwijnen

  De Amerikaanse farmabedrijven Johnson & Johnson, McKesson, Cardinal Health en AmerisourceBergen zijn bereid om diep in de buidel te tasten om bijna 4.000 procedures in verband met de opioïdencrisis in de Verenigde Staten te doen verdwijnen. Samen zullen ze tot 26 miljard dollar (ruim 22 miljard euro) betalen, blijkt uit de details van een schikking die procureur-generaal Letitia James bekendmaakte.
 1. Van bank veranderen als belegger? Onze beursexpert vertelt wat dat je kan kosten
  PREMIUM

  Van bank veranderen als belegger? Onze beursex­pert vertelt wat dat je kan kosten

  Doorgaans is het een goede strategie om op de kosten te letten. Vele kleintjes maken een grote, weet je wel. Beleggers houden dan ook best rekening met de tarieven die een bank hanteert voor de verrichtingen die ze doen. Is een bank veel duurder dan de concurrentie, dan kan je maar beter verhuizen. Let wel op: die verhuis kan een belegger ook veel kosten. Onze beursexpert Pascal Paepen legt uit hoe dat zit en wat het je kost.

Geld