Cryptomunten weer eens onder druk: bitcoin stort op één week tijd met 20 procent in

ANP XTRA
Verschillende cryptomunten stonden vandaag weer eens onder druk. Een bitcoin, in totale marktwaarde de grootste cryptomunt, werd deze ochtend voor circa 8.600 dollar verhandeld. Dat betekende in een dag tijd een daling van ongeveer 15 procent, aldus de site Coinmarketcap, die alle koersen bijhoudt. Ook andere valuta's leverden in eenzelfde orde van grootte in. In een week tijd is sprake van een waardedaling van meer dan 20 procent.

Reden voor de recente daling is onder meer de angst voor strenger toezicht. De Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) herhaalde het voornemen om de handel in cryptovaluta's strenger te willen reguleren. Ook Nederland wil de handel aan banden leggen. Verder zorgden berichten over een kraak bij een Japanse cryptobeurs voor onrust.

Ook de afwikkeling van de eerder failliet verklaarde cryptobeurs Mt. Gox zette de koersen onder druk. Curatoren verkopen grote hoeveelheden bitcoin uit de boedel van Mt. Gox. De verkoop van deze munten zou marktverstorend werken.




4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bert Giels

  Ik begrijp niet waarom cryptomunten niet verboden zijn. Het is puur bedrog en een piramidespel.

 • Christof Marnette

  20% dalen is volgende week 20% winst...

 • Bart Roels

  Haha in de weken van mooie stijgingen hoor je de kranten niet, bij dalingens spreken ze direct van een crash

 • Paul Corvair

  Ooit is die niks meer waard, tot nu toe gaat veel misdaadgeld nog via bitcoin, als de criminelen afhaken is 't gedaan.