Het logo van Vitae toont de blaadjes van een plantje.
Volledig scherm
Het logo van Vitae toont de blaadjes van een plantje. © Getty/RV

Cryptomunt Vitae lijkt oplichting: gerecht haalt website offline en neemt tokens in beslag

Vitae.co en Vitaetoken.io, het socialemediaplatform en de website achter de cryptomunt Vitae, zijn dinsdag offline gehaald. Dat gebeurde op bevel van een onderzoeksrechter, zo meldt het federaal parket. Ook is een grote hoeveelheid van de cryptomunten in beslag genomen. Mogelijk gaat het om oplichting en zijn de cryptomunten nu waardeloos.

10 reacties

 • Paul van de velde

  1 jaar geleden
  Papier geld heeft nog de waarde van het papier, crypto munten niet.
 • Ludwig De Witte-Steen

  1 jaar geleden
  Alle cryptomunten zijn oplichting. Of tenminste pogingen daartoe. De enige reden waarom ze bestaan is de nulrente die voor veel te veel goedkoop geld in de wereld zorgt.
 • pascal Vanderlinden

  1 jaar geleden
  Ooit eens naar een samenkomst geweest van dit project ! Had onmiddellijk door dat het te mooi was om waar te zijn. Als mensen je iets proberen wijs te maken dan kan je dat meestal aflezen in de lichaamstaal en hoe het gebracht word. Toen ik belangrijke vragen stelde over het project werd er onmiddellijk afgeweken van mijn vragen. Dat was reden genoeg om niet te investeren.
 • etienne bies

  1 jaar geleden
  BIJKOPEN zou ik zeggen
 • Frankie A S Goethals

  1 jaar geleden
  Leuk computerspel, meer zijn cryptomunten niet. Het is bankje spelen voor goedgelovige zielen die door hebzucht alle voorzichtigheid laten varen.

Geld