De waarde van Dogecoin is sinds begin dit jaar met meer dan 2000 procent gestegen.
Volledig scherm
De waarde van Dogecoin is sinds begin dit jaar met meer dan 2000 procent gestegen. © Getty Images

Cryptomunt Dogecoin stijgt in één dag met 80 procent in waarde. Wat is er aan de hand?

GeldDe waarde van cryptomunt Dogecoin is op 24 uur tijd met 80 procent gestegen tot een recordhoogte van 0,1366 dollar. De marktwaarde van de meme-munt heeft daarmee volgens Coindesk bijna 17 miljard dollar (14,2 miljard euro) bereikt. Gisteren bereikte ook de koers van bitcoin een nieuw record. Wat is er aan de hand?

6 reacties

 • Manfred Zedazi

  1 maand geleden
  Ja gebakken lucht die vandaag alleen al 4 keer in waarde gestegen is. Dit soort lucht is gewoon heerlijk waar zal dit stoppen? Op de maan ergens?
 • Hans de keizer

  1 maand geleden
  Nog meer gebakken lucht
 • Manfred Zedazi

  1 maand geleden
  Bitcoin zal nooit een currency worden, dat weet iedereen wel die daar mee bezig is. Maar dat terzijde, uw centen zijn ook allemaal digitaal,, de huur, etc... Jonge mensen hebben 0 perspectief door in stocks te investeren, uiteraard wordt de oudere generatie dan wel een beetje ongerust zeker nu dat de stock market op zijn gat ligt crypto to the moon en generatie Z gaat daar de vruchten van plukken
 • David Hermans

  1 maand geleden
  Dat al deze alternatieve cryptomunten in de slipstream van Bitcoin volgen is het beste bewijs dat we de geboorte van een megabubbel meemaken, en we staan er allemaal met open mond naar te kijken... Ik hoop maar één ding: dat het inklappen zo snel mogelijk gebeurt, want als ook banken, pensioenfondsen en verzekeringen de tijd krijgen om er significant in te stappen, dan zullen ook zij die niets te maken hebben met deze hausse moeten vrezen voor hun centjes...
 • Dirk Apostels

  1 maand geleden
  Binnenkort allemaal usb-sticks in de kluis en maar denken dat ze daar een brood mee gaan kunnen kopen. Zolang er genoeg mensen blijven geloven is er niets aan de hand...
 1. Waarom niet de bitcoin, maar de blockchain ons leven zal veranderen: "Achteraf knoeien met gegevens wordt onmogelijk”
  PREMIUM

  Waarom niet de bitcoin, maar de blockchain ons leven zal veranderen: "Achteraf knoeien met gegevens wordt onmogelijk”

  “Beleggers zullen al hun geld verliezen”, waarschuwt de ESMA, de Europese Autoriteit voor effecten en markten, in een nieuw risicorapport over de bitcoin. “Maar de technologie die erachter steekt, de blockchain, is wél veelbelovend”, aldus onze geldexperte Véronique Goossens. Wat is het? Hoe kan de blockchaintechnologie ons leven veranderen? En waarom zal ze van zo’n groot belang worden voor onze economie?
 2. IMF waarschuwt voor overgewaardeerde aandelen: moet je nu wegblijven van de beurs? “Ik zou niet wachten om koopjes te doen”
  PREMIUM

  IMF waarschuwt voor overgewaar­deer­de aandelen: moet je nu wegblijven van de beurs? “Ik zou niet wachten om koopjes te doen”

  De wereldeconomie herstelt zich sneller dan verwacht: de grootste aandelen op de Europese beurzen zijn zelfs gemiddeld meer waard dan net voor de coronacrisis begon. Maar het IMF (Internationaal Monetair Fonds) waarschuwt voor overgewaardeerde aandelenmarkten. Dreigt er echt een zeepbel en blijf je nu beter weg van de beurs? Of loopt het allemaal zo’n vaart niet? Wij vroegen het aan onze beursexperts Paul D’Hoore en Pascal Paepen.
 3. Starten met beleggen: hoe kies je de beste aandelen op de beurs als beginner? "Een tracker biedt minder risico's”
  PREMIUM

  Starten met beleggen: hoe kies je de beste aandelen op de beurs als beginner? "Een tracker biedt minder risico's”

  Er zijn wereldwijd meer dan 40.000 bedrijven op de beurs genoteerd. Hoe kies je hieruit de beste aandelen? Onze beursexpert Pascal Paepen gidst je in onze reeks Starten met beleggen door de jungle. Vandaag legt hij uit hoe je als beginnende belegger best je eerste aandelen koopt. “Trackers en holdings vormen een ideale basis voor een degelijke beleggingsportefeuille.”
 1. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland

 2. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan

Geld